Categorieën
Mark 2.0

Dag 98

Een aantal mensen heeft gevraagd wanneer ik de uitslag van de PET-CT scan krijg, waarschijnlijk volgende week dinsdag tijdens het consult met de Hematoloog.

Zaterdag was toch wel een bijkom dag na een gezellig weekje.

Zondag stond het wekelijkse gezellige ontbijt met Wouter en Julia op de planning, even leek het er op dat Julia af ging haken omdat ze last van haar maag had (net als ik overigens, geen idee wat voor virus er rond aan gaan is). Maar uiteindelijk ging ze toch voor de gezelligheid mee. Mijn ontbijt bij de McD wordt wel steeds kleiner, ik merk dat ik voldoende energie binnen krijg gedurende de dag en een zwaar ontbijt zit de lunch in de weg. Het is nu ‘alleen’ nog maar een egg mcmuffin sausage, voorheen propte ik er ook een McKroket bij.

Zondagmiddag hebben we F1 (Max) gekeken. ’s Avonds hebben Julia en ik trek ik lekker ijs. Een Magnum of zo. Julia stapt snel op haar fiets naar de Jumbo. Voor mij neemt ze yoghurtijsjes omhuld met witte chocola mee (omdat cacao soms huidreacties geeft). Het is een soort van rad van fortuin in mijn mond, de smaken en sensaties wisselen elkaar af.

Ik heb het gevoel dat ik iets onder mijn leden heb, naast de last van mijn maag toch klein beetje hoesten, soms klein beetje een snotneus, maar even later is het ook weer weg, geen idee, kan ook iets van hooikoorts zijn. Maandag is dus ook een echt rustig-aan-dag. Het is prachtig motorrijweer maar dat gaat vandaag echt niet lukken. In de middag binge ik er een hele Nexflix serie doorheen en lig ’s avonds vroeg onder mijn dekbed. De medicatie tegen afstoting is weer verminderd vrijdag dus misschien heeft dat er ook nog mee te maken dat ik me niet optimaal voel.

Vandaag toch maar eens gekeken wanneer ik gepland sta voor de Covid vaccinatie. Terwijl ik op de LUMC portal aan het kijken ben of er een nieuwe afspraak is ingepland, komt er een mailtje binnen. Ik kan zelf de afspraak inplannen en er nog heel veel plek, ik kan zelfs vandaag al terecht maar dat is me net te snel. Ik besluit om morgen te gaan, ik kan dan niet gaan golfen met Erik en Harry maar door morgen te gaan heb ik eventuele bijwerkingen vóór het Paasweekend in plaats van tijdens.

Ik ben wel benieuwd of de vaccinatie gaat werken (of ik anti-stoffen ga aanmaken). Door het nu te doen krijgen de artsen wel veel meer inzicht. Dit soort inzicht heeft er ook voor gezorgd dat ik een stamceltransplantatie heb gekregen, dus ik doe graag iets terug. Ik ben benieuwd of ze de antistoffen gaan meten in de loop van de tijd en mij de uitslag vertellen. Ik zal voorzichtig blijven in verband met Covid mutaties maar kan dan iets minder spastisch gaan doen met bezoek en logees en zo.

Concentratie is wel echt een ding aan het worden. Wordfeut kost echt te veel moeite om fatsoenlijk te spelen. Het was allemaal voorspeld, dus niets raars of zo, maar het blijft continue aanpassen aan wat kan. Eten is ook nog steeds lastig, maar anders dan aan het begin. Gisteren ging Wouter ijsjes halen bij de ijssalon. Het vreemde is dat ik de smaken echt begin te proeven. Normaal at ik alleen ijs op waterbasis (sorbetijs) maar dat smaakt nu niet lekker meer, roomijs is nu lekker en dan proef ik ook echt iets. Geen idee werkelijk. Het was nog niet top maar stiekem heb ik toch een beetje van mijn ijsje genoten. Misschien niet omdat het héél lekker was, maar omdat het niet vies of smakeloos was.

Vanmiddag een rondje om ‘de plas’ gelopen. Het was heerlijk weer maar ik moet me nog goed beschermen tegen de zon dus bucket hoedje op, en jas aan. Voor de zekerheid ook nog maar een mondkapje op.

Wouter heeft ijsjes meegenomen, dus we hebben weer lekker toetje.

Helaas heeft het wandelen geen goed gedaan lijkt het want ik heb nu verhoging, tenzij het snel weer normaal wordt moet ik de vaccinatie van morgen verplaatsen naar een later tijdstip🥲 Maar ik ben wel blij dat ik gegaan ben want na dagen sukkelen heb ik het idee dat er nu wel schot in zit, wel verhoging maar voel me minder slecht.

3 reacties op “Dag 98”

Mooie foto’s weer Mark, ik geniet er natuurlijk weer enorm van. Zo echt net of ik er ook loop. Jaja, lachen hoor ik zat vandaag n.l. op een bank te genieten van de natuur al pratend met een vriendin.
En wat fijn dat je ondanks alles je toch minder slecht voelt. En zelfs van je ijsje kon genieten, 👍😁
En wat goed dat ook Wouter en Julia er voor gaan.
Ik hoop dat de koorts weer snel gaat zakken net zoals de vorige keer.
Sterkte ook met het krijgen van de COVID vaccinatie, heel moedig hoor.
En fijn dat je het zo gemakkelijk kan regelen wanneer je kan gaan. Ik ben benieuwd.. Succes!!!

Wat word je bezig gehouden door je lijf hè Mark! En wat zal je verlangen naar de tijd dat je gewoon dingen doet waar je zin in hebt en er niet eens bij nadenkt! Ik ben benieuwd of je daar een plaatje van in je hoofd hebt.
Zo moedig en sterk kom je over! En toch laat je je kwetsbaarheid zien.
Hoop dat het ‘niet lekker voelen’ snel over is❣️

Moedig dat je toch bent gaan wandelen ook! En dan ook nog hele mooie foto’s gemaakt! Wat een prachtige omgeving! Genieten, ook voor ons Mark. Wat ben ik blij dat je eindelijk een beetje van een ijsje kon genieten.
Ook wij zijn erg benieuwd naar de uitslag van de scan joh.
Nog even geduld, maar voor jou helemaal spannend.
Hou je haaks en we denken aan je!
Liefs ons 🚻💋

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *