Categorieën
Mark 2.0

Dag 146

Lekker vroeg gaan slapen gisteravond, tussendoor even wakker geweest maar eigenlijk ging het wel prima. Na de controles kleed ik me aan en wacht op het ontbijt. Ik eet het ontbijt aan tafel en dus niet in bed.

Tante Thea is ook in het ziekenhuis voor controle, dus we zien elkaar even op de gang bij de liften. Het is gezellig, ik hou het ook vol, maar het is toch wel een heel stuk terug naar mijn kamer voor mijn gevoel. Het lukt, ik val niet flauw of zo.

Ik ben nog heel moe dus ga aangekleed op bed liggen en doe dutjes tussen de controles door.

De zaalarts komt langs, er is niet veel te melden. Het biopt laat nog op zich wachten. De klachten concentreren zich nu vooral rond vermoeidheid, licht in het hoofd en sterretjes zien. Er wordt voor de zekerheid weer een ECG gemaakt.

Voor de lunch neem ik alleen één tosti, het smaakt me voor geen meter maar er zit weer eten in mijn buik.

De schoonmaak komt, het is mijn grote vriend Sjors, hij herkent me van december en we kletsen lekker bij. Het klinkt heel raar maar het is of ik een oude vriend tegenkom. Hij doet echt veel grondiger schoonmaken dan de dames die hier snel even binnenvliegen, bij Sjors moet het gewoon goed schoon zijn! Morgen komt hij weer, gezellig🥳

Julia is vroeg klaar met school dus die komt met de schone was. Net daarvoor heb ik nog het ‘gezellige mensen overleg’ met collega’s via mijn tablet. Even lekker verbaal apenkooien. Vlak voor Julia vertrekt komt de zaalarts weer langs. Ze stelt voor dat ik morgen naar huis ga omdat ze nu verder toch niets voor me kunnen doen. Ik geef aan dat ik me nog steeds vaak licht in mijn hoofd voel. Ze vraagt als eerste deze week of ik ook sterretjes zie. Antwoord is ja, maar ja dat heb ik wel vaker, gaat vanzelf weer over. Ze besluit dat er vanavond nog wat bloeddruktestjes moeten worden gedaan.

Net als ik mezelf heb opgepept om toch even een rondje over de gang te gaan lopen komt de verpleegkundige voor de testjes. Ik hoop dat het nu nog representatief resultaat geeft. Eerst moet ik 10 minuten op mijn rug liggen (rust). Bloeddruk is laag. Dan moet ik gaan staan, klein beetje licht in mijn hoofd maar helaas geen sterretjes. Toch daalt mijn bloeddruk nu nog meer. Dus gelijk weer een ECG er achteraan. Ik begin te vermoeden dat vooral mijn opgezette buik me echt parten speelt. En eerlijk is eerlijk, het grootste deel van de dag zit ik, op een stoel of in bed, en dan duik je toch een beetje in elkaar. Gestrekt liggend of rechtopstaande lijkt toch wel minder klachten te geven voor maag en hart. Maar als ik op mijn rug lig heb ik het toch wel een beetje benauwd dus dat is niet echt de oplossing.

We zullen het morgen wel horen wat de arts er van denkt. Het testje was in elk geval duidelijk, er klopt iets niet! Met mijn longen lijkt het wel de goede kant op de gaan want af en toe komt er heel vieze prut naar boven bij het hoesten. Ik heb wat bewaard en het de verpleging laten zien maar die leek niet erg onder de indruk of was met andere dingen bezig..

Zo nog even mijn toetje opeten (appelcake) en dan lekker slapen.

4 reacties op “Dag 146”

Goed geslapen Mark, fijn. En deftig hoor aan tafel gegeten, ik zie je zitten. Jammer nu niet onze kant uitkijkend.
Wat apart dat je het schoonmaak verschil ziet, je hebt ervaring hè.
Gezellig je tante weer te zien maar niet niks zoals je je nu weer voelt.
Wat goed dat Julia zo vlot klaar was en toch kon komen.
En tja, nu nog alles niet helemaal duidelijk waarom je zo voelt momenteel. We blijven moed houden, ook nu weer Mark.
En fijn dat je toch ook nu nog fijn kan apenkooien met je collega’s hè.
Slaap lekker hoop ik met daarbij het allerbeste gewenst voor morgen👍❣️☀️😘
,

Natuurlijk erg benieuwd wat de uitslag morgen is! Ze moeten je eigenlijk niet voor die uitslag naar huis sturen! Sowieso niet voor ze weten wat er aan de hand is!
Morgen maar afwachten!
En verstandig om bijtijds te gaan slapen!
Ga ik ook doen.
Slaap lekker en
hou je haaks Mark en liefs van ons! 🚻💋💚

Ze kunnen niet veel voor je doen nu??? Uitzoeken waarom jij je zo beroerd voelt natuurlijk!!! Niks naar huis.
In ieder geval vandaag dan de uitslag van het biopt. Hopen op een goede uitslag en dan moeten de speurneuzen weer aan de slag naar oplossingen❣️

Weer eenheden stuk wat je hebt geschreven. Vind dit zo knap van je. Vind dat ze je nog maar even moeten houden. Tot ze de oorzaak weten. Ik vond je er wel beter uitzien dan een week geleden. Maar dat zegt niet dat je ook al goed bent. Maar het gaat wel de goede richting op. We hopen het beste ervan. En benieuwd naar de uitslag. 🤞

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *