Categorieën
Mark 2.0

Dag 208

Elke dag gaat het een beetje beter. Hoewel mijn keel toch wel een beetje zorgelijk begint te worden. Ik weet niet of het het laatste restje herstel is, of een opkomende verkoudheid of.. Maar het zit niet helemaal lekker daar. Eten gaat gelukkig nog goed maar slikken is soms toch wat lastiger lijkt het. De vloerkoeling staat weer goed zijn best te doen, maar soms is het toch net te koud voor me merk ik. Ik ben er na de vorige keer goed op bedacht, dus vest aan en tocht vermijden als ik in de huiskamer ben, maar misschien dat het toch niet genoeg is. We wachten nog even af, het is nog te vroeg om terug te gaan naar de KNO arts.

Afgelopen dagen waren wat eentonig, eten en drinken, kletsen en slapen. Donderdag was Demi (vriendin van Wouter) even bij ons. Maar voor dat ze vertrok om naar huis te gaan (Maastricht) werd ik gebeld door haar vader dat ze geëvacueerd werden. Demi bleef dus gewoon gezellig bij ons. Was toch wel apart hoor om een vluchteling/evacuee op te vangen 😊 Gelukkig voor haar kon ze de volgende dag weer naar huis en was het water niet tot bij hun huis gekomen. Maar spannend was het wel voor ze, en wij leefde natuurlijk mee!

Om de tijd door te komen hebben we ook nog Uno spin gedaan. Is grappig dat als je een logee hebt je toch andere dingen gaat doen. We hebben 1 potje gespeeld, en dat duurde best lang. Maar uiteindelijk had de beste gewonnen gelukkig 😂 Donderdag avond was het game avond op de Switch en hebben Mariëlle, Wouter, Demi en Julia, Mario Party gespeeld, ook dat doen we normaal nooit, het was toch een beetje vakantie zo, heel gezellig.

Schreeuwde mijn lijf aan het begin van de week om energie, begint het nu meer om voedingsstoffen te vragen. Dus broodjes gezond, leverworst, salades en meer van dat soort dingen. Ik volg mijn gevoel en dat lijkt goed te werken. Julia deelt af en toe haar fruit met me, dus vitamines krijg ik ook voldoende binnen. Ik heb geen last meer van de maag, en als ik een beetje misselijk wordt dan is het tijd om te eten. De verloren 15 kilo hoeft er niet weer terug bij maar er moet wel een paar kilo bij heb ik besloten. Langzaam begint mijn lijf weer in balans te komen lijkt het, maar ik ben nog wel heel snel moe. Wandelen gaat steeds beter maar heeft wel een prijs, daarna moet ik het wel echt rustig aan doen.

De mechanische ventilatie in huis deed het niet meer. Een ‘mannetje’ bellen kan altijd nog, eerst maar zelf een poging wagen. Julia ziet er ook wel een leuke uitdaging in. De demontage van de motor zou volgens de filmpjes op YouTube niet heel ingewikkeld moeten zijn, maar je moet eerst het deksel er af trekken. Maar hoe hard moet je trekken, en wanneer gaat het stuk. Uiteindelijk lukt het me om de deksel te verwijderen, en haalt Julia de motor er uit. Even voorzichtig weer de stroom er op en hij lijkt het weer te doen. Geen idee waarom hij er mee gestopt was. Ik heb de fan toch maar even goed schoongemaakt. Julia heeft de motor weer teruggeplaatst en ik het deksel er weer op gedaan. Ook nu weer, af een toe even wat kracht of een ferme klap is nodig, maar we moeten het niet stuk maken natuurlijk. Het lukt, alles blijft heel, en ook na de montage doet hij het weer. Weer wat geleerd, geld uitgespaard en we hoefde niet te wachten op een reparateur 👍.

3 reacties op “Dag 208”

Wat leuk dat jij en Julia samen een monteurs klus geklaard hebben!
Ik zie dat helemaal voor me. Ben je toch al een stuk sterker hè, ook al ben je daarna moe, of na een wandeling zoals je schreef!
Maar wat naar Mark dat je zo’n last van je keel hebt!
Ik dacht dat je keel/slokdarm nagekeken waren?
Ik wilde het even terug lezen maar kon het zo gauw niet vinden.
Wat fijn dat jullie het zo gezellig gemaakt hebben met z’n allen spelletjes doen!
Geweldig dat Demi bij jullie kon blijven en jullie haar af konden leiden op die manier, want zal best spannend geweest zijn voor haar!
Moet je morgen weer voor controle?
Ben benieuwd!
Hou je haaks Mark!

Liefs ons 🚻💚💋

Fijn dat het elke dag weer wat beter gaat Mark, maar wel jammer dat je keelklachten hebt. Sterkte hoor met eten.
Wat gezellig dat Demi onverwachts bleef logeren maar de reden was niet niks, echt spannend. Maar gelukkig dat het daar goed is gegaan.
En ja hoor, samen spelletjes doen was een goed idee zo te horen. Voor de winnaar 👏
Wandelen gaat gelukkig toch ook steeds beter, fijn hoor.
Wat een uitdaging 🤔voor jou en Julia om samen te klussen, niet niks maar fantastisch dat het jullie lukte, echt gaaf👍😁
Nu is het maandag en ik wens jullie natuurlijk alle4 weer het allerbeste toe voor deze week😘❣️☀️

Er viel weer heel wat te lezen Mark! Afwisselend verslag.
Gefeliciteerd met de winst😉
Ik weet nog dat jullie vroeger thuis de eerste spellen op beeldscherm hadden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *