Categorieën
Boek

1. Perensap

“Opa, opa, we hebben perensap” roept Torne enthousiast als opa de keuken binnenkomt, “mama heeft het gemaakt van onze eigen peren”. “Er zitten toch geen pitjes in Torne?” vraagt opa terwijl hij moeilijk kijkt “want in wil echt geen perenboom in mijn buik”. Torne  lacht, “je krijgt alleen maar pitjespoep van pitjes opa”. “Geef me dan maar een glaasje” zegt opa met een knipoog.

Fébe kijkt toe hoe Torne met het puntje van zijn tong uit zijn mond een glaasje perensap inschenkt. “Ik denk dat Fébe ook wel een glaasje lust” zegt opa. Torne zucht en terwijl zijn schouders naar beneden gaan, gaat de sap over het randje. Opa neemt snel een slokje en haalt een doekje over het aanrecht, opgelost. “Ik wil mijn glaasje bij jou opa” zegt Fébe. Torne fronst “als je maar niet denkt dat ik het kom brengen in opa zijn hutje”. Opa schud zijn hoofd “vandaag niet Fébe, vandaag drinken we het gewoon in de keuken”.  

Mama komt de keuken binnen, “Hoi pap, goede reis gehad?”. Opa knikt, “lekker sapje hoor trouwens”. Mama vraagt aan opa wat hij samen met Torne gaat doen vandaag. Opa kijkt naar Torne, die kijkt snel weg. Opa weet dat Torne nog zijn klusjes voor mama moet doen. Opa kijkt naar mama, mama kijkt naar Torne en Fébe kijkt naar iedereen, wat zal er gebeuren? Mama is in een soepele bui, “beloof je dat je morgen je klusjes doet Torne?”.  Torne knikt driftig ja. “Nou wat wil je doen vandaag Torne?” vraagt opa. “Hij wil op de quad” fluistert Fébe in opa zijn oor “maar dat mag niet van mama”. “Ik ga vandaag quad rijden” zegt opa “en Torne moet met me mee want hij moet helpen met sturen”. Mama kijkt nu heel moeilijk “Je gaat het hem nog niet leren hoor pap! Hij is echt nog veel te jong.”. Opa zet een onschuldige blik op.

2 reacties op “1. Perensap”

Mark….ik zie het helemaal voor me en in gedachten ben ik erbij en ruik zelfs de geur! Alleen dacht ik bij het samen wat gaan doen…hij gaat ‘m ff helpen met de klusjes😁maar hij mag jou helpen 👍nou ja😁
Heel leuk👍❣️👏

Wat een opa! Ik krijg al lezende een duidelijk beeld van zijn karakter. Ik hoop dat hij ook uiterlijk nog iets bijzonders krijgt. (Nee ik laat m’n fantasie er niet op los, ik houd me in😉)
De pitjespoep komt vanaf nu ook in ons woordenboek voor😆

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *