Categorieën
Mark 2.0

Dag 237

Vrijdag leek achteraf wel twee dagen geduurd te hebben. Geen idee waarom, zaterdag had ik het idee dat de operatie woensdag was en ik twee dagen rustig aan had gedaan. Zaterdag was ik echt helemaal verslapt. Ik kwam echt niet verder dan een mini rondje om het blok. Niet raar natuurlijk, woensdag halve dag nuchter voor de scan, donderdag pas eind van de dag een klein beetje eten, vrijdag ook minder gegeten natuurlijk. Zondag was de eerste dag dat er echt weer een normale hoeveelheid avondeten (de grootste bron van calorieën) naar binnen ging (verse spaghetti met champignon roomsaus). Kreeg echt weer flash backs van toen ik op mezelf ging en ik mijn eentje de pan leeg at😂 En alle dagen veel rustig aan gedaan om bij te komen van de operatie daar wordt je ook slap van natuurlijk, en laten we de restjes narcose niet vergeten.

Slapen, tja, overdag kan ik prima ademhalen, maar als ik ga slapen gaat mijn neus dicht. Is lastig in slaap vallen, maar ook na een paar uur weer wakker worden met een droge mond en zere keel voor door mijn mond ademen. Er begint dus wel een beetje slaapgebrek te ontstaan. Niet ernstig, maar wel merkbaar.

Zaterdag een beetje afleiding gezocht door wat te schrijven. En zondag mijn kamertje een beetje opgeruimd en wat administratie weggewerkt.

Zelfs een pil die tot nu toe altijd gestroomlijnd naar binnen ging bleef zondag in mijn keel hangen. Dus toch maar even snel een blender besteld. Die kwam vandaag binnen en heb ik gelijk voor het avondeten gebruikt. Kip filet met broccoli en aardappelpuree. Beetje water er bij.. prima naar binnen te krijgen. Dit is minder erg dan mijn smaak die het een tijdje niet goed deed.

Na het eten moest ik snel even gaan liggen want mijn lijf is echt geen normale hoeveelheid eten meer gewend. Nu had ik een normale hoeveelheid naar binnen gemetseld, pfff even bijkomen.

De medicatie gaat dus echt niet meer naar binnen. Gelukkig zijn het geen capsules of zo maar samengeperst poeder (wat niet oplost!), dus vanavond nog even een milkshake maken met de medicatie er door gehakselt, hopelijk gaat dat goed.

Gisteren ging het gelukkig weer wat beter met mijn conditie, half uurtje of zo gewandeld. Vandaag anderhalf uur auto gereden om te zien of ik morgen zelf naar Leiden kan. Conclusie, geen probleem..

Dus tja, het blijft vechten tegen een meerkoppig monster. De keel gaat achteruit maar daar speelt de operatie ook een rol in natuurlijk. Het blijft telkens aanpassen naar de nieuwe omstandigheden. Goede nieuws is natuurlijk dat dit steeds lukt met hulp van mijn omgeving.

De milkshake zit er ook in, de antibiotica wil echt niet oplossen het blijven klontjes en gruis, maar het is gelukt, tijd voor bedje.

3 reacties op “Dag 237”

Dat eten ziet er uit als een culinair hoogstandje ten opzichte van de Macs die je steeds wegwerkt😉
En om die pillen te vergruizen kan je bij de apotheek iets halen.
Sterkte in Leiden❣️

Deze keer beginnend bij de foto…die blender gekocht voor jezelf en met goed resultaat ook om te zien😁Wat een goed idee Mark hierdoor toch lekker en gezond eten. Maar wat raar dat die medicijnen zo moeilijke blijven doen.
Morgen ga je dus zelf weer naar Leiden, bijzonder hoor en heel veel sterkte gewenst natuurlijk👍❣️Ook hoop ik dat je goed zal kunnen slapen vannacht😴En ook voor je omgeving de allerbeste wensen voor de nacht en voor morgen Zo fijn dat ze er voor je zijn💓

Nou, dat was het weekje ook wel voor je!
Geen wonder dat je slap was.
Je moet juist goed eten.
Goed gedaan die blender Mark! En heb je die medicijnen tussen 2 eetlepels fijn gemaakt? Dat doe ik altijd, gaat erg goed. Bij mij nog beter dan het hulpmiddel uit de apotheek.
En dan je verstopte neus! Daar tob ik al jaren mee, en heb een fantastisch hulpmiddel! Ik zal je een foto sturen.
Fijn dat je steun hebt van de mensen om je heen, jullie moeten het ook met z’n allen doen!
En buiten de beweging die je nodig hebt: slaap geneest, dus geef er aan toe.
Fijn dat je morgen zelf naar Leiden kan rijden! Opsteker voor je.
Erg benieuwd hoe de bloedwaarden zijn.
Misschien hoor je ook wanneer de uitslag van al dat snijwerk komt.
Nou Mark, sterkte morgen, en dikke knuffel van ons 🚻💋🥰

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *