Categorieën
Mark 2.0

Dag 238

Vandaag was ik weer voor de wekker wakker. Het was een prima nacht qua slaap, maar helemaal uitgeslapen voel ik me niet, maar wel vanzelf wakker dus blijkbaar was het genoeg.

Voor ontbijt had ik een smoothie en een wit bolletje, dat ging langzaam maar het ging er in zonder drama’s. Anders was dat met de medicatie, zelfs verpulverd en opgelost in smoothie was het geen feest.

We waren mooi op tijd in Leiden, even snel vingerprikje en dan gezellig bijkletsen met tante Thea.

Het consult was niet heel schokkend, de trombo’s (bloedplaatjes) waren nog mooi op pijl dus geen prik nodig. Hopelijk heeft de patholoog anatoom donderdag bij het multi disciplinair overleg de eerste uitslagen. Vrijdag wordt ik dus hopelijk gebeld door de hematoloog met wat meer info over hoe verder. Wel heb ik al een recept gekregen voor Prednisolon zodat als ik echt last van mijn keel krijg (moeite met ademen) ik direct iets heb om in te nemen. Ik heb dit in vloeibare vorm gekregen. Ook mijn twee andere dagelijkse medicijnen heb ik nu vloeibaar👍 Ik hoop dat het enigszins binnen te houden is (smaak) anders moeten we de cola truc weer van stal halen.

De middag bestond uit een serieus dutje en rustig aan doen.

Als avondeten ging Julia Kip in de hoed maken. We hebben dit natuurlijk eerder gegeten en de vraag is hoe ik de kip door mijn keel ga krijgen. We hebben besloten om niet mijn helft na het bereiden door de blender te doen, maar de vulling van mijn helft vóór het bereiden te pureren. Dus twee kleine hoeden ipv een grote. Gelukkig hebben we ook kleine springvormen.

Lekker beetje krokante kaas op de korst
Gladde vulling…

Het gleed prima naar binnen, missie geslaagd👍

Vanavond nog even mijn avond dosis Valaciclovir in vloeibare vorm geprobeerd. Het heeft geen smaak maar het brandde gigantisch in mijn keel. Gelukkig had ik een milkshake klaar staan, en dat bluste de boel weer een beetje. Maar was even een fisherman’s friend momentje. Na de eerste slok heb ik de medicatie verdund met milkshake en toen ging het prima.

Spannend of de antibiotica morgen nog iets in petto heeft qua smaak of branderigheid. Hoe dan ook, het zal vast beter zijn dan de pillen. Vanmorgen had ik nog een stukje antibiotica pil in mijn mond, ik dacht ik bijt het wel stuk.. die smaak blijft echt heeel lang hangen.. brrr

6 reacties op “Dag 238”

Goed hoor weer op tijd wakker en zelf toch weer naar Leiden gereden. Ook fijn met een meerijder, ja Julia weer 😁en gezellig ook weer je tante Thea gezien.
Sterkte met het innemen van de medicijnen Mark en met het wachten op de uitslag.
Het eten ziet er weer heerlijk uit ☺️Wat een kunst om te zien Julia en ook jouw ontdekking om het voor het bereiden al te pureren👍En wat een moeite/moed steeds ook weer met het uit zoeken ook met het innemen van je medicijnen!
Sterkte ook morgen met de antibiotica en hoop dat je weer goed kan slapen vannacht Mark👍❣️

Was leuk jullie even te hebben gesproken. En wat een moeite je moest doen om te slikken. En een stralende Julia. Wat ziet het er goed uit de kip in de hoed. Ik hoef de Valciclovir niet meer te gebruiken. We zullen wel de anderhalve meter nog steeds moeten volhouden. We zijn echt niet goed beschermd en mogen zeker COVID niet krijgen. Tot ziens 🤗

Begin natuurlijk met dat heerlijke gerecht van Julia! Wat ziet dat er lekker en bijzonder uit. Nog nooit van gehoord! Dus ben erg benieuwd naar het recept!
En wat een goed idee om de vulling eerst te pureren.
Mark, jongen, ik heb het al vaker gezegd, maar zeg het nog maar eens: we hebben enorm respect voor jouw doorzettingsvermogen! Je bent een kanjer!
En met jou kijken we uit naar de uitslag, hopen voor je dat die er vrijdag ook is!
Hou je haaks en we denken aan je! Heel veel sterkte!
Liefs ons 🚻💋💚

Steeds weer spannend dat wachten op de uitslagen! Je bloed goed in ieder geval👍
Wat ziet de deksel op de kip er prachtig uit zeg. Wat een heerlijke hobby toch, koken.
Sterkte voor vrijdag ❣️😘

Wat grappig dat je zo op het recept terecht komt! Dank je Julia 👍! Best wel even bezig om te maken. Jullie maken lekkere dingen daar in Woerden!
Helaas, Kees kan absoluut niet tegen gember en kerrie! Hij heeft het mij ooit leren eten, en nu is hij er zelf allergisch voor. Zo jammer, ook nootmuskaat kaneel kruidnagel staat op de lijst. Hij heeft zijn hele rug vol met plakkers gehad. Zo is dat en nog meer er uitgekomen. Dus helaas, maar het ziet er erg lekker uit, vandaar dat ik het recept vroeg!
Gelukkig zijn er nog genoeg andere lekkere dingen! 😋
Maar toppie dat je zo lekker kan koken! 👍

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *