Categorieën
Mark 2.0

Dag 245

De controle bij de Hematoloog verliep zonder noemenswaardige zaken. Julia was mee en kreeg als taak me goed in de gaten te houden als ik de interferon injecties krijg. Een ernstige bijwerking is hevige depressie. De bloedplaatjes houden zich netjes verder ziet het er qua Hematologie wel prima uit voor deze fase. Over twee weken dus pas weer controle en consult.

Tussen de afspraken even wat tijd dus even kijken hoe het eten lukt. Kan de KNO arts zo mooi zien als er ergens nog restjes eten zit op plekken waar dat niet hoort.

Bij de KNO heeft de chirurg even met de camera in mijn keel gekeken. De zwelling in de wand is toegenomen maar volgens Julia en mij is het strottenklepje wel minder gezwollen. Je kan merken dat een chirurg gewend is te werken als de patiënt verdoofd is🤨 hij ging flink tekeer met de camera, maar nog vol te houden gelukkig. Volgende week kijkt hij nog eens met de camera. Ik wil echt niet verrast worden door ademhalingsproblemen, liever dat we het tijdig aan zien komen en vast maatregelen kunnen nemen. Afgelopen weekend toch maar even een meetlint langs het litteken gelegd, een centimeter of 5 dus, mooi het midden tussen inschatting van de chirurg (3 cm) en mijn inschatting van 7 a 8 cm.

Op advies van de KNO arts ook direct even door naar de logopedist. Mijn onduidelijke spraak is niet meer op te lossen natuurlijk 😂 maar hij kan me wel oefeningen geven die helpen de spieren in mijn keel zo goed mogelijk op pijl te houden tijdens de bestralingen. Hij heeft ook nog een soort kookboek meegegeven met ideeën van wat mogelijk nog makkelijk naar binnen gaat.

Het was mooi weer en ik had nog een beetje energie dus zijn we omgereden via Scheveningen voor wat vis als lunch.

Beetje laat met de foto…

Daarna toch nog even door naar het strand. Lekker stukje gewandeld maar vooral lekker gelegen. Julia had nieuwe schoenen en daar mocht natuurlijk geen zand inkomen, dus ze ging op blote voeten van de auto naar het strand en terug. Het is haar gelukkig prima gelukt om alle glasscherven en scherpe dingen te ontwijken.

Omdat ik nog niet in de zon mag heb ik goed mijn petje opgehouden en mijn jas aan gehouden. Maar eigenlijk was dat niet genoeg natuurlijk, dus Julia is even bij wat mensen verderop zonnebrand gaan halen, geeft toch rust… Mijn gezicht werd heerlijk ingesmeerd voor me ☺️

We hadden voor twee uur parkeergeld betaald en dat hebben we ook mooi vol gemaakt!

Op de terugweg nog even langs de BurgerKing op het Centraal station voor een ijsje, dat moest van mijn moeder🤷‍♂️ Geen foto bewijs helaas, ik moest al rijdend eten bij gebrek aan een goede plek om te stoppen/parkeren. En het ijsje was ook op voor ik de kans kreeg een foto te maken😋

Het avondeten (aardappelen, broccoli en balletje gehakt) heb ik weer makkelijk eetbaar gemaakt in de blender. Zit ik ‘s ochtends te worstelen om mijn broodje rustig te eten en wordt ik aan alle kanten ingehaald, nu is het mijn beurt om het op hoog tempo naar binnen te metselen 😂.

Het is mooi geweest vandaag, lekker slapen, morgen middag weer afspraken in Leiden.

5 reacties op “Dag 245”

Misschien slaap je al Mark na deze gezellige 😁dag. Wat enorm fijn dat je na alles in Leiden nog energie had om naar Scheveningen te gaan.
Leiden: Wat bijzonder dat niet een zuster maar Julia je in de gaten moest houden. En ik ben benieuwd naar dat kookboek 😀maar zo’n camera in je keel brrr , je maakt toch heel wat mee. Knap hoor Mark ik vind jou de winnaar, als leek toch goed gekeken naar het litteken.
Als ik naar de foto’s kijk begrijp ik dat Julia het gezellig vond en jij dat beaamde.
Tja, geen foto van jullie ijs (heel erg klein.)Echt een mop maar het staat erop…ook voor de volgende keer. Met alvast heel veel sterkte weer ❣️❣️❣️

Hé, akelig met die camera in je keel. Ik vind een spatel al niet prettig🙄.
Maar je hebt je weer keurig gedragen. Fijn over 2 weken pas vlg controle hematoloog!
En wat een feest om samen op het strand te zijn Mark.
Wat heb je toch een prachtige dochter, in vele opzichten!
Bedankt voor je mooie verslag van een fijne dag!
Het avondeten klonk trouwens ook goed!
Liefs ons 🚻💋💚

Het hele verslag is een ode aan Julia en wat jij, Mark, maakt van het leven ondanks de zwaarte.
Je zal maar een dochter hebben die aan wildvreemden zonnebrandcreme gaat vragen en met je meegaat naar nare onderzoeken. Of een vader die alle narigheid overstijgt en nog een feestje van de dag weet te maken.
👍❣️😘🍦
En dan rollen uit dit stel ook nog regelmatig heerlijke verhalen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *