Categorieën
Mark 2.0

Dag 315

Gisteren hadden we weer een tripje naar het LUMC voor controle bij de Hematoloog. Ik voelde me redelijk dus wilde kijken of ik zelf kon rijden. Pa was wel weer naar Woerden afgereisd om met me mee te gaan. Heen lukte het prima om zelf te rijden.

Bij het vingerprikje was het echt persen om wat bloed uit de vinger te krijgen. Dit gebeurt regelmatig maar meestal is de uitslag dan niet zo betrouwbaar. Dus ik geef aan bij de laborante dat ze gerust nog een prikje mag doen. Ze was verbaasd, maar deed het wel. Nu stroomde het bloed bijna uit mijn vinger en deed het prikje echt zeer. Maar stelt allemaal niet zo veel voor natuurlijk.

De bloedwaarden zien er (gezien de omstandigheden) goed uit. De bloedplaatjes zijn nu rond de 230 en 150 is de ondergrens dus dat is prima. HB is nog aan de lage kant maar gezien de chemo ook prima en verklaarbaar. Ik gebruik alleen nog (preventief) medicatie tegen longontsteking en gordelroos, twee zaken die echt voor problemen kunnen zorgen met een lage afweer. Maar mijn lichaam doet het verder dus weer helemaal zelf. Eigenlijk is dat prima nieuws natuurlijk.

Prioriteit is nu het verdwijnen van de ‘vlekjes’ op de scan, zodat ik weer donor T cellen kan krijgen en we dit traject kunnen afronden. Maar alles op zijn tijd..

Ook terug rij ik zelf. Thuis in Woerden eten we onze broodjes en kletsen nog even goed bij. Deze keer geen broodje gezond bij het LUMC, thuis heb ik lekker broodje gezond gemaakt van bolletjes.

Vandaag had ik (waarschijnlijk) toch wel een beetje een terugslag door mijn drukke dag gisteren. Ik was echt heel moe, maar geeft niet, ik had geen verplichtingen en was alleen thuis.

Mijn gewicht begint wel weer een beetje af te nemen. Ik vermoed dat ik door de chemo toch echt minder eetlust heb. Ik moet toch weer een beetje meer gaan proppen vrees ik. Voor morgen staat weer BurgerKing op de planning en als avondeten lasagne. Nou als dat geen calorierijke dag wordt…

Ik zou nog bijna vergeten dat Wouter gisteren nog oliebollen had meegenomen van de oliebollenkraam. Omdat ik moeite had met eten na de drukke dag had ik de mijne bewaard tot vanmiddag. Even lekker opgewarmd (ander woord voor: voor de zekerheid ontsmet) in de Airfryer. Dus de eerste oliebol van het seizoen was een feit!

Julia had gisteravond gemberkoekjes gebakken (waren al op voor ik bedacht er een foto van te maken). De gember proef ik goed dus deze koekjes zijn echt lekker! Al met al kom ik dus niets tekort en gaan er stiekem toch wel wat calorieën naar binnen. Ik hoop dat binnenkort de weegschaal weer wat verder uitslaat want ik was vorige week toch weer een beetje afgevallen.

4 reacties op “Dag 315”

Ziet er goed uit die oliebol!
Ik heb een hele serie verslagen zitten lezen Mark!
Ik was er steeds niet aan toe gekomen, en je moeder denkt nu, wanneer legt ze eindelijk een woord 😁.
Maar je beschrijft alles weer zo mooi dat ik gewoon door moest lezen!
Ben blij dat je me er op attent maakte.
Veel liefs van ons 🚻🥰 en hou je haaks Mark!
We denken aan je! 💖

Weer een leuk stukje en positief geluid. Als ik naar die oliebol kijk krijg ik er trek in. Maar wij moeten juist opletten niet zwaarder te worden. Groeten van ons.

Steeds heerlijk verbaasd Mark dat het zelf rijden weer lukte en daarna nog je broodje gezond kon gaan maken.
Heel begrijpelijk dat je na zo’n drukke dag weer ff bij moet komen.
Fijn dat het weer goed ging in Leiden, ja goed nieuws hoor, en het bloed prikken… ben benieuwd naar de reden waardoor de tweede keer wel goed geprikt.
Wat een goeie van Wouter, ja en ik zie de oliebol springen, die heeft er echt zin in. Goed gebakken 😃.
En Julia weer zelf koekjes gemberkoekjes gebakken. Zo fijn dat je het weer goed proeft Mark👍 En ik hoop dat je weer goed aan gaat komen o.a. door de lieve verwennerijen.
Sterkte en veel wijsheid gewenst voor jullie allemaal met 🥰😘❣️

Jammer dat ik geen foto in deze reactie kwijt kan want die oliebol van Wouter is het evenbeeld van een spaarvarken!
Helemaal niet belangrijk natuurlijk, dat jij weer verwend werd door je kinderen veel belangrijker❣️
En sterkte met eten en je energie😘

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *