Categorieën
Boek

16. Op missie

Het is een drukte van belang in huis. Iedereen moet zijn kamer opruimen, papa en opa ruimen de huiskamer en de keuken op. Mama is twee weken op missie geweest en komt vandaag weer thuis. Ze mocht niet zeggen waar ze heen ging maar ze mag wel om de dag 5 minuten video bellen. Bij het video bellen hebben ze allemaal heel goed naar aanwijzingen gezocht, is het een warm land, zijn er achtergrond geluiden, zijn er veel muggen of vliegen te zien, of een hagedis op de muur? Maar helaas, videobellen doet mama vanuit een soort van container, niets te zien en niets te horen. Mama is wel vrolijk dus ze lijkt het wel naar haar zin te hebben. De kans is dus klein dat ze midden in een conflictgebied zit, maar dat zit ze eigenlijk nooit.

De kans is groot dat mama uit een warm land terug komt, want ten noorden van Nederland zijn niet veel missies, en bijna de hele wereld ligt ten zuiden van Nederland natuurlijk. In Nederland is het prut weer dus dat is geen warm welkom.

Tijdens het avondeten belt mama even met papa, ze heeft vertraging en is vanavond laat pas thuis. De kinderen hebben dit vaker meegemaakt, het is zelfs wel eens gebeurd dat mama twee dagen te laat pas thuis was. Dat was echt voor niemand leuk!

Het onweert flink en Torne en Fébe zijn in het bed van papa en mama gaan liggen, niet omdat ze bang zijn natuurlijk, gewoon voor de gezelligheid. Ook Hielke is er gezellig bij komen zitten en papa zit in bed met zijn laptop.

Als mama thuis komt ligt iedereen in ‘het grote bed’ van papa en mama. Torne en Fébe worden weer wakker en mama wordt helemaal plat geknuffeld. Hoewel veel van de missie geheim is, is er toch genoeg te vertellen. Het lijkt er op dat mama niet op missie was maar gewoon op training in Amerika, maar wie zal het zeggen?

2 reacties op “16. Op missie”

Zo gezellig allemaal bij elkaar in één bed, en het welkom van de net wakker geworden kinderen voor mama…heerlijk! Nu haar missie nog Mark, echt heel benieuwd naar! Hoor je me denken☺️

Ja, ik moet wel ff wennen dat mamma op missie gaat! Dat is best een onverwachte wending. Heel apart hoor! Er schiet gelijk van alles door je hoofd 🤔

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *