Categorieën
Boek

29. Ontspannen

Het is vakantie, dus tijd om eens lekker te ontspannen. 

Fébe rijdt op Kruidnootje door het bos. De zon is al opgekomen maar staat nog laag. Er hangt mist boven de weilanden en er zijn ook flarden mist in het bos. Fébe voelt zich helemaal een met de natuur. Kruidnootje is ook helemaal ontspannen, Fébe heeft de teugels heel los, Kruidnootje zoekt zelf haar weg. 

Torne heeft een nieuw hobby, hij leert gitaarspelen. Met het puntje van zijn tong uit zijn mond zit hij geconcentreerd te spelen. Hij heeft al veel geoefend de laatste maanden en het gaat al heel aardig. Hij heeft een mooie gitaar van opa geleend, en hij geniet van de volle klank. Hij is helemaal aan het genieten.

Hielke heeft vanmorgen 10 kilometer hardgelopen om te trainen voor basketbal. Chloé logeert bij hem en is net wakker. Chloé is nog slaperig en Hielke ligt nog na te dampen van de douche. Samen eten ze het ontbijtje dat mama in de keuken had klaargezet voor ze. Ze horen Torne gitaar spelen, Hielke grinnikt van binnen, hij ziet de gillende meisjes bij de concerten al voor zich. Torne kan ook heel aardig drummen maar de gitaar lijkt toch beter bij hem te passen vindt hij. Ze hebben geen plannen voor vandaag, Torne ligt met een volle buik lekker weg te doezelen, Chloé volgt zijn voorbeeld en draait zich ook nog eens lekker om.

Tja, en dan papa en mama. Die liggen lekker op het meer te dobberen in het zeilbootje. Ze doen een beetje gek vandaag want de fles champagne die ze hebben meegenomen is al bijna leeggedronken. 

En opa dan? Die doet niet aan ontspannen, die is de geitjes aan het voeren. Of is dat misschien ook ontspanning? Maar opa gaat vanavond ook nog met buurman uit eten. Die twee hebben dan samen de grootste lol. Het is afwachten wat voor plannetjes ze nu weer bedenken.

3 reacties op “29. Ontspannen”

Ik zit nu weer helemaal in de familie Mark met mijn eigen plaatjes herinnering erbij. Dat is steeds ook zo leuk om het echt ook te ervaren dat wat jij geschreven hebt. Leuk en heel fijn 😻 Ehhhh….ik zag wel lege chipszakken naast de fles liggen 🤗

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *