Categorieën
Mark 2.0

Dag 170

De afgelopen dagen was mijn temperatuur zo rond de 38 graden, de vraag is natuurlijk een beetje waarom? In het ziekenhuis was het rond de 37. Gisteravond moest ik toch weer droog 🤮🤮. Van avondeten kwam niets meer.

Slapen was ook een beetje rommelig. Deze keer zie ik niet op tegen de rit naar Leiden. Gisteravond heb ik, om de maag tot rust te krijgen, nog ruim een kilometer gewandeld met Julia. Dat ging eigenlijk wel prima. Die maag klachten is misschien toch een beetje stress in mijn lijf. Als ik me ellendig voel heb ik toch de neiging om rustig aan te gaan doen. Maar ik moet goed blijven bewegen, ook al betekent het soms dat ik na een dutje door in beweging te komen even droog moet 🤮. Daarna is alles wel beter in balans lijkt het.

Vanmorgen was ik op tijd wakker, eigenlijk wil ik verder slapen, maar ik kan beter opstaan en rustig aan me voorbereiden op de trip naar Leiden.

Het is vandaag weer gezellig in de auto, soms heb ik hoestbuien en een beetje moeite met soepel adem halen, maar we kunnen in elk geval weer wat kletsen. Een karretje is deze week ook niet nodig hoewel ik me wel bij de ingang laat afzetten.

Het consult verloopt soepel. Ik ben niet verder afgevallen, de slijmvliezen herstellen goed, en de trombo’s (bloedplaatjes) zijn eindelijk boven de 100 🥳 Als dit zo doorzet zou het kunnen zijn dat de ITP eindelijk is overwonnen. Even een slag om de arm maar het is in elk geval positief. Vanaf 150 zou bijvoorbeeld een punctie van de buik ook weer met een normaal risico kunnen worden uitgevoerd. De prik die de aanmaak van bloedplaatjes stimuleert krijg ik voor de zekerheid toch nog eens. Volgens de verpleegkundig specialist is het een dure prik ( € 2000 per stuk) dus als we die kunnen uitsparen.. Maar de Hematoloog besluit dat we doorgaan tot we op de 150 zitten. Ik zoek het op, de vloeistof voor de prik kost maar € 500 dus dat valt wel mee 😉 De vraag blijft waarom mijn temperatuur thuis oploopt. Ik geef aan dat de hygiëne thuis van een ander niveau is dan in het ziekenhuis, kan het bijvoorbeeld schimmel in de douche zijn of zo? Volgens de verpleegkundig specialist kan de schimmel de oorzaak niet zijn. Misschien dat ik thuis toch activer ben? We moeten het maar aankijken.

Thuis doe ik toch nog even een dutje, nadat ik een lekker donut heb gekregen van Mariëlle (DunkinDonuts). Na mijn slaapje is mijn maag van streek, eigen schuld natuurlijk om te eten vlak voor het slapen. Dus terwijl Wouter mijn hamburger staat te maken beneden doe ik boven even droog 🤮. Mijn hamburger gaat naar Julia, die had reuze trek na een actieve dag dus dat komt prima uit, hoeft ze minder lang te wachten. IK WIL ETEN! Met de feedback van Julia over de eerste burger wordt die van mij met meer saus klaar gemaakt. Ik moet zeggen, het smaakt anders dan de BK maar het benadert wel de smeuïgheid, de ervaring zeg maar. Ik eet de helft op. De andere helft eet Julia op en deze is volgens haar echt beter dan de eerste. Daarna zijn de burgers van Mariëlle en als laatste Wouter aan de beurt.

Prima burger toch?

Morgen bij het ontbijt hebben we Wouter zijn versie van de EggMcMuffin, ik ben benieuwd!

De halve burger is eigenlijk te weinig maar mijn maag is ook onrustig, om 21:00 uur toch nog even een korte wandeling om alles even de kans te geven goed te zakken en tot rust te komen. Ik ben na een lange dag echt moe, dus we doen een klein rondje.

Even dit blog schrijven en dan lekker slapen!

Ik vergat nog te vermelden voor de trouwe lezers: Wouter heeft zijn laatste examen gehaald. Nu nog twee werkstukken afronden en dan is het echt helemaal klaar!

4 reacties op “Dag 170”

Het is al heel laat maar kijkend naar de hamburger die Wouter bakte denk ik , wat een goeie, zo echt 👍ik zou hem nu gelijk op willen eten. En denkend aan morgenochtend …zal ik vroeg opstaan en weer eens de trein naar Woerden nemen.🤔🤣ik heb mijn 2 prikken gehad😁
Top Mark 👏dat Wouter zo goed bezig is en ook was en zijn laatste examen heeft gehaald. Fijn dat je hem toch steeds kan steunen.
En nu waar jij zelf weer doorheen gegaan bent, wat bijzonder de prijs van de prik te horen. En dat dat ook geen probleem is, je bent het dus waard👍 Ik wens je succes toe met het vinden van de oplossing waardoor de temperatuur bij je oploopt. Heel lastig hè het zoeken er naar… meer beweging of, of…
Nou Mark, alvast voor morgenochtend bij het ontbijt eet smakelijk😘
En samen weer het allerbeste gewenst natuurlijk😘❣️☀️

Vanavond vroeg gaan slapen, werd ik wakker om één uur en dacht, o ja, ff kijken of Mark geschreven heeft.
Wat fijn dat nu eindelijk de bloedplaatjes omhoog gaan!
En moedig om ondanks je vermoeidheid toch te gaan lopen!
Fijn dat Wouter geslaagd is! Gefeliciteerd Wouter! En wat zou ik graag morgen met jullie mee ontbijten! Ben reuze benieuwd naar dat ontbijt!
Genieten jullie maar lekker met z’n vieren!
Hou je haaks met 🤮en probeer te achterhalen wanneer je temperatuur oploopt Mark
BV voor en na inspanning opnemen.
Veel liefs ons 🚻💋💚
En ik ga lekker verder slapen😉

Het consult verliep positief, nu nog je wat beter voelen Mark. En zeker weer eens ongestraft lekker kunnen eten. Wat een kwelling om zo’’n mooie foto van de liefdevol klaargemaakte hamburger te nemen, op het bord ‘lekker’ te zien staan en dan…. helaas. Misschien langzaam opbouwen met makkelijk te verteren eten? Een eggmuffin klinkt al rustiger.
Fijn dat Wouter goed gaat!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *