Categorieën
Mark 2.0

Dag 175

Om 6:45 ben ik even wakker. Ik heb Julia nog niet gezien en die zou nu naar school moeten vertrekken, toch maar even bij haar kijken. Ze heeft zich verslapen😉. Met een beetje opschieten is ze uiteindelijk toch op tijd op school.

Ik heb nog even voor ik er uit moet, ik heb vandaag weer consult bij de Hematoloog. Je raad het al natuurlijk, nu ben ik degene die zich een beetje verslaapt. Maar met een beetje opschieten ben ik toch nog op tijd😂.

Schoonpa gaat weer met me mee naar Leiden gelukkig. Ook deze keer laat ik me bij de ingang afzetten. Ik ga in een karretje zitten. Als schoonpa terug is van het parkeren duw ik zelf het karretje. Mijn conditie is echt prut na het vele in bed liggen de gelopen dagen. Sinds gisteren zie ik geen Dementor (Harry Potter) meer die me aanstaart in de spiegel, maar heel best is het nog niet hoor. Het gewichtsverlies en de slechte conditie hebben echt een oude man van me gemaakt. Maar niet getreurd, meestal trekt dat wel weer bij. Had ik al gemeld dat ik sinds donderdag een kilo of 3 ben kwijtgeraakt? Helaas niet aan buikvocht!

Mijn wandeling door het ziekenhuis gaat langzaam maar het lukt me zonder te veel hijgen. Het is echt heel vreemd, het ene moment gaat het wel maar bijvoorbeeld vlak na drinken of eten heb ik het echt zwaar. Ik moet hoesten en kan mijn ademhaling met moeite onder controle houden/krijgen.

Het consult verloopt zonder bijzonderheden. De bloedplaatjes zijn iets gedaald maar niet verontrustend. Ik krijg wel weer een prik om de aanmaak te stimuleren. Wel nog even een longfoto maken voor de zekerheid. Ook daar wandel ik heen. We hoeven niet lang te wachten en dit is al de derde foto of zo dus het wordt routine.

Dan is de energie wel even op, of ik moet even rustig zitten of ik moet gewoon even in het karretje gaan zitten en me laten duwen, het wordt het laatste. Terug op de poli komt de Hematoloog vrij snel bij ons, er zijn wel wat nieuwe dingen te zien op de foto, maar daar gaan we nu niets aan doen, ik kan naar huis.

Ik laat me nog naar de uitgang duwen, maar daarna loop ik naar de auto op het parkeerterrein, heb ik mijn lichaamsbeweging voor vandaag weer gehad.

Thuis ga ik toch maar even op bed liggen, even bijkomen van alles. Julia heeft een lekker sapje voor me gehaald (spinazie, kiwi, chia, mango en appel) Samen met een wafel wordt dat mijn lunch. Het smaakt prima, en het valt goed.

Julia heeft al dagen zin in een aardbei gebakje dus dat gaat ze even halen, ik heb ook nog wat boodschappen wensen dus dat neemt ze ook gelijk mee.

Ze heeft er twee gehaald (bakje van stevige koek, gevuld met room en aardbeien) en natuurlijk krijg ik er ook een, ik moet goed bij eten, en hier heeft mijn buikje best wel trek in. Voor ik überhaupt er aan kan denken om een foto te maken zijn ze op 😋 Ook dit valt weer prima, geen maag problemen.

Het avondeten (macaroni) kost me veel meer moeite, ik moet veel hoesten en het kost me moeite. Ik begin met een klein beetje. Maar schep daarna toch nog twee keer een kleine hoeveelheid op, zodat het uiteindelijk toch nog een half bord is of zo. Ook dit leidt niet tot problemen zolang ik het rustig aan doe. Drinken is wel echt een probleem, hoe ik ook mijn best doe, drinken staat me echt tegen! Maar het moet, als ik voor mijn gevoel bij de grens kom, stop ik toch maar.

De avond doe ik echt rustig aan. YouTube filmpjes kijken van machinisten van treinritjes bijvoorbeeld, heel relaxed.

Toch op de valreep nog maar een blogje..

4 reacties op “Dag 175”

Wat zal Julia blij geweest zijn Mark en appte zij jou wakker?😄
Heel fijn dat je gelijk, na alles in Leiden, naar huis kon gaan.
En daar weer verwend werd door de vlotte weer thuis zijnde Julia, en alles je ook goed beviel.
Maar wel heel naar dat je moeite met drinken hebt. Benieuwd of er verschil is tussen warm of koud.
Sterkte ermee en denk dat je nu al lekker slaapt. Alvast voor morgen succes ook met het omzien naar de ander…👍💓☀️

Veel wijzer ben je in het ziekenhuis niet geworden. Maar gelukkig houden ze het wel allemaal in de gaten. Fijn dat Wouter voor zijn vakken geslaagd is. Nu zijn schouders er nog onderzetten voor de werkstukken en dan is het klaar. Doe rustig aan. Groeten Jan en Thea

Nou Mark, tweede poging! Vreemd dat als je het niet gelijk verstuurd, je het kwijt bent. En ik had me toch een stuk geschreven😉!
Moest even Kees assisteren, en weg alles.
En toen was ook mijn telefoon nog eens bijna leeg 😡.
Maar ik had dus geschreven dat ik me aansloot bij Anke wat betreft de humor in je verslagen!
Ik werd vannacht wakker en ging gauw kijken wat je geschreven had.
En ik kwam er nota bene pas s middags toe om iets te plaatsen 😀.
Fijn dat je genoten hebt van het gebakje! Geen foto nodig hoor, ik zie het zo al voor me!
Hoop dat je de warme dag een beetje goed door gekomen bent!
Het scheelt wel dat je koeling hebt hè.
Nou Mark, dikke knuffel van ons en hou je haaks!
Liefs 🚻💋💚

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *