Categorieën
Mark 2.0

Dag 204

Gisteren was het weer vroeg dag, om 8:00 uur zaten we (Julia was ook mee) in de auto van pa richting Leiden.

We zijn ruim op tijd in Leiden, even vingerprikje en dan even wachten tot het consult. De bloedwaarden zijn prima gezien de fase waar ik in zit (herstellen van de chemo’s), de bloedplaatjes was boven de 80 dus dat loopt ook weer netjes op. Bloedonderzoek is niet nodig, alles is voldoende stabiel, wel nog even de dure prik voor de aanmaak van bloedplaatjes want we zitten nog niet op de 150..

De rit naar huis verloopt ook prima, ik kan gelukkig weer zonder problemen naar de geparkeerde auto lopen. Ik vind dat vanzelfsprekend, maar dat was het de afgelopen periode natuurlijk zeker niet!

Als we thuis zijn krijg ik een appje van tante Thea, we hadden afgesproken elkaar even te zien in het LUMC maar ik ben het helemaal vergeten! 😳 Het is echt niets voor mij, maar het zegt toch wel iets over de fase waar ik in zit. Zelfs simpele dingen als dit onthouden blijkt net iets te veel. Oplossing is natuurlijk het in de agenda zetten, maar ik ben dit niet gewend van mezelf dat het nodig is. Volgende keer beter, maar ik baal er wel goed van, het was wel even gezellig geweest elkaar even te zien.

Bij de lunch neem ik een loempia op brood. Julia had eigenlijk nog even naar de viskraam gewild, nou dat kan alsnog. Ik heb echt nog trek dus ik wil een eigen portie kibbeling (en niet delen zoals we normaal doen). Voor zichzelf heeft Julia een kleine portie gehaald, maar voor mij een grote😳, nou mensen, het was even passen en meten maar het paste gewoon in mijn buikje hoor😋. Mijn ingevallen bekkie is inmiddels al een beetje uitgedeukt hoewel dit op de weegschaal nog niet tot uiting komt.

Julia heeft in plaats van vlaai, waar ik op de een of andere manier even minder trek in heb, een mokka schnitte gehaald. Daar neem ik om 15:30 het eerste stukje van. Een kontje, dus met extra veel nogatine😋

’s Avonds ben ik toch wat onrustig dus ga laat slapen. Dat geeft niets, ik heb geen afspraken staan, kan lekker gewoon mijn lijf volgen.

Om 09:00 uur ben ik vandaag wakker. Korte nacht maar ik voel me prima. Lekker even ontbijten. Ik heb soms het gevoel dat ik niet genoeg drink, maar ik kwam er achter dat ik 1,5 liter 7up per dag naar binnen klok. Aangezien ik me in deze fase echt niet druk maak over wat ik eet en drink, als er maar genoeg in gaat, is het dus prima op orde. Ook de mokka schnitte is na een dag al bijna op… en dat naaste de gewone maaltijden…

Met de lunch weet ik niet goed waar ik zin in heb. Wouter gaat appel bakken en wil vanzelfsprekend ook voor mij maken. Heerlijk hoor!

Vanavond eten we frietjes maar ik begin weer zin te krijgen in broodjes gezond en zo. Gelukkig hebben we een maaltijdsalade op voorraad (eigenlijk voor Julia voor morgen), dus die krijg ik (morgen haalt ze weer een nieuwe). Wat is het heerlijk als je de grillen van de lijf kunt volgen. De salade en een bord frietjes gaan soepel naar binnen.

Je verzint het niet, maar het was echt zo, Julia had op de derde dag van haar vakantie zin om oliebollen te bakken. Dus ‘s avonds gaat ze aan de slag, de helft gewoon, en de helft met blokjes appel (appel lijkt het thema te zijn vandaag)

De vraag is of de mokka schnitte de ochtend nog gaat halen, we zullen zien… Conclusie is dat hoewel het eten en drinken een beetje vreemd verloopt, er inmiddels per dag voldoende naar binnen gaat. De revalidatie verloopt dus ook wel prima denk ik. Nu geduld hebben tot alles weer een beetje normaal wordt, want nu voelt het nog als een achtbaan.

5 reacties op “Dag 204”

Nou Mark, Wat heerlijk allemaal voor je.
Het goede resultaat in Leiden, en ook dat je daarna weer kon lopen naar de auto. En al dat heerlijke eten…
En Wouter en Julia zijn allebei heerlijk bezig geweest. Gebakken appel, en oliebollen. Hoe kwam ze daar op??? Het resultaat is van allebei…Heerlijk om te zien, echt kanjers hoor!!!
En Mark wel jammer dat je de afspraak met je tante vergeten was. Maar dat heeft iedereen weleens hoor. Heel begrijpelijk zeker nu in jouw situatie. Maar voortaan gewoon tegen Pa zeggen👍😁
Heerlijk dat je weer alles doorgaf. En ik ben natuurlijk wel benieuwd of je het laatste stukje van de mokka schnitte vannacht hebt opgegeten.
Heel veel liefs, sterkte en plezier weer voor jullie samen Mark👍 😘🥰❣️

Wat zal jij blij zijn Mark dat de bloedwaarden goed waren!
En een stimulans prik gekregen om het nog weer beter te maken.
Fijn dat je naar de auto kon lopen! Goed rusten en eten, en dat laatste komt volgens mij wel goed haha!
Ooh, die mokkaschnitte, die zou je zo in één keer op kunnen snoepen!
Ik had hem in de vriezer staan, en dan steeds een stuk ontdooien, dan doe je er “iets” langer mee 😂hoewel? Haha.
Al zou je geen trek hebben, die gebakken appel zag er ook heerlijk uit!
Dat deed mijn moeder ook voor ons, tussen de middag.
En nu we toch bezig zijn over alle lekkere dingen, die oliebollen…!
Ik doe plakjes appel in het (pannekoek) beslag en die bak ik dan in de koekepan, heb je heerlijke appelflapjes en niet zo vet als in olie.
En waar hebben we het weer over??? Juist, lekkere dingen. Haha.
Voor nu, slaap lekker en liefs ons 🚻💋💚
Enne, ga zo door hè! 👍

Fijn dat het weer de goede kant opgaat. En dat de T donatie gepland staat. 3 augustus heb ik weer een afspraak alleen later. Voor die tijd zal ik wel vragen hoe laat jij moet en kijken of het lukt om elkaar dan te zien. Dat eten ziet er heerlijk uit. En dat gebak zou ik moeten laten staan, nou ja een klein stukje ervan, anders wordt ik tonnetje rond. Maar voor jou nu nog goed en geniet er dan ook maar van. Groet Thea

Alles kunnen eten en weer wat bewegen daar had je twee weken geleden alleen maar van kunnen dromen! Wel gek dat de weegschaal al die snoeperijen niet laat zien (daar kan IK alleen maar van dromen😂)
En tip voor Wouter: de suiker (kaneel erbij kan ook)op het laatste moment bij de appel in de pan doen. Wordt het karamel. Jammie!
Ga zo door Mark, heerlijk om te lezen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *