Categorieën
Mark 2.0

Dag 218

Vandaag is de grote dag.. eindelijk de laatste stap in het stamceltransplantatie traject. Ik heb er wel zin in.. ben al voor de wekker wakker.

Julia en ik worden vandaag weer opgehaald door mijn pa, omdat ik niet weet of ik terug kan rijden. Dus weer de luxe behandeling vandaag, meerijden (nu ik me weer echt goed begin te voelen moet ik hier nog even van genieten ☺️)

Bij het ontbijt blijft een pil in mijn keel steken, dat is niet heel prettig en ik heb er de hele ochtend nog last van.

We vertrekken mooi op tijd uit Woerden, en we zijn ook mooi op tijd in Leiden. Kunnen we mooi nog even feesten, want een half uur op de afdeling wachten schiet ook niet op…

Okay, okay, ik had ook wat genomen.

Mooi op tijd zijn we op de afdeling Hemaferese. Infuus aanleggen, nog wat bloed afnemen voor onderzoek (hadden we gisteren overgeslagen omdat ik vandaag toch een infuus zou krijgen, scheelt weer een prik).

Gelukkig is er geen vertraging bij het lab en zijn mijn donor t-cellen er op tijd. De behandeling kan dus op tijd beginnen.

De spuit wordt in de machine langzaam leeg gedrukt in mijn infuus, dit duurde ongeveer een half uurtje. Minder spectaculair dan met de stamceltransplantatie, en ik merk er ook minder (niets) van. Het is een beetje een rare kleur rood/oranje.

Als de spuit leeg is moet ik nog een uurtje wachten. Intussen eten we een boterham. Rond 13:15 zijn we klaar, tijd om mijn pa weer te bellen om ons thuis te brengen. Ik ben echt moe. Geen idee waarom, misschien toch door het infuus, ontlading van de spanning, terugslag van het feesten gisteren, de milde paniek van me verslikken vanmorgen? Wie zal het zeggen.. Thuis doe ik een dutje en daarna doe ik gewoon lekker rustig aan.

Nu begint het wachten. Over 3 tot 6 weken moet er een reactie op gaan treden. Vandaag kreeg ik een kleine hoeveelheid verse t-cellen toegediend, maar ze hebben ook een deel van de donatie ingevroren. Ze willen voorkomen dat ze te veel geven, en dat de reacties van mijn lichaam te heftig wordt. Dus vandaag een klein beetje verse cellen en als dat niet voldoende effect heeft krijg ik nog een keer een transfusie maar dan met meer cellen. En als dat ook niet genoeg is, nog eens. Heb ik nog meer nodig dan moet de donor opnieuw doneren. Nou ik hoop dat dit niet nodig is hoor, de donor heeft genoeg gedaan inmiddels! Op de afdeling gingen ze er vanuit dat ik nog wel terug zou komen voor een tweede transfusie, we zullen zien.

Julia ging vanavond bij de BurgKing eten, ze heeft vakantie en dan moet je natuurlijk gewoon doen waar je zin in hebt. Ik had vanmiddag gruwelijk veel zin in BurgerKing maar ik had niet de puf om te gaan. Toen Julia vertrok op haar brommer vroeg ze of ze voor mij ook nog iets mee moest nemen maar dat leek me geen goed idee. Maar toen ze belde dat ze klaar was met eten en of ze toch niet voor mij ook iets mee moest nemen (voor Wouter moest ze toch al meenemen) was ik zwak en heb ik toch ja gezegd. Dus zit ik net als gisteren dus om 20:15 uur een kip burger te eten😋 Iets minder lekker dan de hete verse gisteren maar nog steeds geen straf hoor. En laten we wel wezen, ik moet nog steeds aansterken!

Ooit heb ik drie dagen achter elkaar bij de BurgerKing geluncht voor mijn werk, de vierde dag had ik echt heel veel zin in BurgerKing maar heb ik me beheerst. Ik ben benieuwd of we deze keer kwartet gaan halen, ik ben op de helft🤣

6 reacties op “Dag 218”

Haha, die BurgerKing loopt helemaal binnen met die M-eters 😄 en laten we de MacDonald niet vergeten hè, zeker nu Julia vakantie heeft!
Het klinkt allemaal heel lekker! 😋
Wat een luxe Mark dat je weer gereden werd door je vader!
Ik denk dat hij dat heel graag voor je doet!
En wat een spannende weken worden dat weer voor jou en de jouwen.
Ik heb geen idee hoe dat werkt deze keer, maar hoop dat je je er niet zieker van gaat voelen!
Wel fijn dat Julia vakantie heeft want zij straalt een dosis energie uit die ik hier kan voelen!
En Mariëlle zal ook wel vakantie krijgen neem ik aan. En haar heerlijke taarten bakken!
Heeft Wouter ook vakantie nu?
En dan moet het nog een beetje weer worden hè!
Nou Mark, hou je haaks en hou ons vooral op de hoogte!
En oja, geweldig weer die foto’s!
Krijg er trek van!
Liefs ons 🚻💚💋

Wouter zijn 3 weken vakantie zijn al voorbij, en Mariëlle heeft nog geen vakantie.

Over drie weken krijg ik weer allerlei ongemakken, dat moet om te weten dat het werkt. Als het de erg is moeten ze de reactie afremmen en bij onvoldoende reactie krijg ik tweede infuus.. Ongemakken zijn onder meer huiduitslag, problemen met de slijmvliezen in de mond, smaak verlies e.d. Ik heb dit in februari al eens gehad en dat moet dus nog een keer gebeuren.

Dank voor je uitleg!
Dus dat wordt nog meer de kaken op elkaar zetten over 3 weken!
Dan nu goed op krachten komen.
Laat je lekker verwennen en misschien een lekkere biefstuk? Geen idee of je dat lekker vindt hoor!
Van krachtig getrokken bouillon sterk je ook aan!
Eigenlijk elke dag een beker. Kip of rund maakt niet uit.
Oma maakte dat vaak voor mij, en later Kees.
Slaap lekker straks!
🥰

Er echt naar uitgekeken Mark net als jij/jullie en ik geniet van het feestelijke dat weer te zien is op de foto’s.

En te vroeg aankomen is zo te zien ook niet erg. Enorm fijn om dan met z’n tweeën te zijn hè 😁en allebei echte genieters zo te zien👍

Leuk dat Julia er op de motor op uit ging om nog meer te gaan genieten, nu i.v.m. haar vakantie gevoel. En jou daar toch ook weer zo lief in wilde laten delen …en dat je overstag ging.😁snap ik wel ! De reden …dat kwartet natuurlijk. Ik ben benieuwd.
De komende tijd blijven we uitkijken naar wat komen gaat, waarom je deze keuze maakte❣️
Zo gaaf dat het vandaag door kon gaan en dat deze keer alles vlot en op tijd ging.
Was dus een fijne dag en ik wens jullie dit ook samen toe, voor het weekend ☀️👍😘

Fijn om te horen dat het allemaal goed gaat. En leuk zo’n verrassingslunch. Je hebt je terug slag al in gecalculeerd en dan kan het misschien nog meevallen. Dat is weer even afwachten. Neem aan dat je niet alleen Mac voedsel eet. Vers fruit is ook lekker. Een biefstukje ook, maar dat vind ik nu minder omdat het helemaal doorbakken moet zijn. Dus worden het reepjes of dobbelsteentjes. Zolang je geen overwicht heb kun je je gang gaan. Zie je nog wel!

Nu eerst maar gebruik maken van de energie die je langzaam terugkrijgt. Deze periode heb je echt nodig lijkt me.
Leuke foto’s trouwens!
Fijne vakantie Julia❣️

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *