Categorieën
Mark 2.0

Dag 290

Vandaag staat er een wandeling van 5 km op de agenda. Eerder deze week kreeg ik een mailtje van het waterleidingbedrijf dat hun waterwingebieden een prachtige natuur hebben met wandel- en fietsroutes. Ik zie er een wat kortere route bij staan in de buurt van Soest, rustig aan beginnen, 5 kilometer is prima.

Hoewel de tripjes naar Leiden met mijn pa en met Julia gezellig zijn mis ik toch ook een beetje de gezellige gesprekjes met mijn schoonpa. We hebben ooit samen de avondvierdaagse gelopen en dat was ook altijd gezellig dus ik besluit te vragen of hij zin heeft om mee te gaan wandelen. We hebben eerder deze week dus afgesproken voor vandaag.

Rond 11:00 zijn we aan het begin van de route, het is nog een beetje mistig en wat aan de frisse kant maar daar ben ik op gekleed. Direct zit ik er helemaal in het is echt prachtig, kan er van genieten en bovendien is het ook gewoon gezellig.

Halverwege begin ik toch wel een beetje te merken dat mijn spieren en conditie niet meer zijn wat ze geweest zijn. Niets ernstigs maar ben blij dat ik geen langere route heb uitgekozen. We lopen om een grote zandvlakte (ontstaan in de ijstijd) en af en toe hebben we een doorkijkje over de zandvlakte of lopen er een stukje overheen. Het loopt minder makkelijk dan gewoon de stoep dus dat is prima training voor mijn spillebeentjes 🤣

De zon is inmiddels goed doorgekomen en ik begin het gewoon warm te krijgen! Een kwartier voor het einde begin ik echt moe te worden. Het laatste stukje loop ik toch wel een beetje op karakter.

Het LUMC belt dat ik maandag ben ingepland voor de eerste chemo, dat is goed nieuws want toen ik de secretaresse gisteren aan de telefoon had zat er nog geen schot in. Ik ben bang dat als we te lang wachten het weer te veel uit de hand loopt zodat ook weer meer behandeling nodig is. Sommige lymfomen kregen van de radioloog al de score 5 en dat is de hoogste score dus we moeten echt serieus aan de slag met die chemo.

Aan het begin/eind van de wandelroute staat een gebouwtje waar je wat kan eten en drinken. Het is inmiddels 12:30 dus tijd voor lunch. Ik neem brood met een koket en gebakken ei (twee boterhammen hoor niet samen op één 🤣). Ik val nog niet om van de honger maar het gaat soepel naar binnen👍

We rijden terug naar Woerden en ik zet schoonpa weer thuis af.

In het kader van de missie heb ik besloten dat de twee boterhammen van de lunch niet voldoende was dus ik rij nog even langs de McD voor twee kleine burgers. Het is een beetje proppen.. voor het eerst dat ik toch een beetje een inschattingsfout maak. 1 burger krijg ik niet helemaal op.

Thuis even lekker rustig aan doen, en ik val in slaap. Als ik wakker wordt heb ik serieus last van brandend maagzuur. Dat is elke keer na een dutje, maar nu is het wel echt vervelend en het wil niet echt zakken als ik wat water drink. Erik belt, en we kletsen lekker bij (de thema’s deze week: eten en kletsen 🤣).

Het is tijd voor avondeten maar er wil niets in. Als ik een hap neem voel ik het branden in mijn slokdarm. Tijd om de missie iets aan te passen vrees ik. Ik zit inmiddels al op 3,5 kilo in twee weken, alles heeft zijn grens natuurlijk.

Even de blogjes van de afgelopen dagen schrijven en hopen dat mijn maag tot rust komt zodat ik misschien toch nog wat avondeten (risotto) kan eten. Het is inmiddels 20:00 uur maar heb nog niet het idee dat er al eten bij past..

Schoonpa wees me er op dat ik in de dagen een telfout heb gemaakt🤔 Met het blogje van dinsdag is dat nu hopelijk weer recht getrokken👍

Nu maar eens nadenken hoe ik het weekend ga invullen. Even afwachten hoe ik me morgen voel na het avontuur van vandaag. Want vanaf maandag is het denk ik weer grotendeels gedaan met de pret. Maar nu dit weekend mezelf uitputten is ook geen goed idee natuurlijk. Morgen maar weer even mijn denkmutsje opzetten. Over mutsje gesproken, ik was mijn groene bucket hoedje kwijt geraakt dus moest nu een mutsje op. Dit moet omdat ik door alle behandelingen gevoelig ben voor UV en er eerder lymfomen in de huid kunnen ontstaan of andere vormen van kanker. Nu met dit weer zonnebrand gebruiken is ook niet ideaal. Ik dacht ‘even’ een nieuwe te bestellen maar die ik had is niet meer leverbaar. Julia kon uiteindelijk de goede zoektermen vinden en stuurde me in het weekend een lijst van meer dan 5 geschikte hoedjes. Ik heb er drie besteld maar uiteindelijk was 1 niet leverbaar. Inmiddels zijn de andere twee binnen en kon ik eentje vandaag uittesten. Ohh wat een genot! Zo’n hoedje is zoveel prettiger dan een mutsje en beschermt ook mijn gezicht beter tegen de zon. Morgen de andere uittesten maar ik weet zeker dat die ook gaat bevallen.

3 reacties op “Dag 290”

Overdag ook gezellig met je schoonpa gelopen en 5 km was toch te doen, gelukkig❣️Ondanks! De foto’s erbij weer schitterend👍
Mooi je inspanning om goed te eten, jammer dat het niet goed viel maar wat fijn dat je ondanks toch met Erik bij kon kletsen. En je groene Bucket hoedje…stond je zo mooi maar gelukkig dat je blij met de nieuwe bent!!! Gaaf, weer Julia’s betrokkenheid erbij.
Gelukkig dat het LUMC belde en je wens vervuld werd om zo snel mogelijk te beginnen met de eerste chemo.
Hoop op een fijn weekend voor je, wijsheid gewenst Mark😍❣️
En met heel veel…liefs en sterkte erbij voor allemaal.

De foto van de zon in het bos is er een om vaak te bekijken Mark. Prachtig gelukt.
Wat een heerlijke wandeling om kracht op te doen voor komende behandeling al vielen lengte en terrein tegen, het is je gelukt❣️

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *