Categorieën
Mark 2.0

Dag 293

Gelukkig heb ik blijkbaar toch voldoende rust kunnen pakken, want het lukt me om te ontbijten en te douchen en op tijd te vertrekken. Het verkeer is opmerkelijk rustig voor de maandagmorgen. Uiteindelijk sta ik 20 minuten in de file, 500 meter of zo voor het ziekenhuis. De studenten die oversteken hebben voorrang bij de rotonde en houden het hele verkeer op. Blijkbaar is het voor hen ook net het begin van de lesdag want het is echt net een colonne mieren. Echt geen doorkomen aan, maar ik ben nog op tijd.

Morgen heb ik een afspraak bij de Hematoloog maar dat gaat natuurlijk nooit lukken als ik nu chemo heb, daar morgen brak van ben en door de anti-misselijkheid medicatie (is erg opwekkend spul) niet kan slapen vannacht. Ik wilde voor de chemo even langslopen bij de secretaresse op de poli maar dat lukt nu niet meer, ik moet gelijk door naar de dag behandeling.

Met een half uurtje vertraging omdat de chemo nog niet geleverd was door de apotheek (stonden ook vast voor de rotonde natuurlijk) kunnen we starten. Ik lig met een gezellige dame op de kamer. We hebben beide een flesje water meegenomen van thuis omdat het ziekenhuis nu geen flesjes water meer aanbiedt door de nieuwe statiegeld regels. Als de verpleegkundige vraagt of we wat willen drinken kiezen we beide thee. En als de catering langs komt neem ik een plakje cake en mijn buurvrouw ook. We zitten duidelijk op het zelfde spoor en het is gezellig. Maar na verloop van tijd valt ze in slaap. Nu met de poli bellen is niet handig dus ik loop zo wel even langs mijn behandeling is klaar. Ik merk de chemo wel, sta net even iets minder stabiel op mijn benen, ben toch ook wel een beetje moe.

Snel even langs de poli, mijn pa moet nog maar even wachten.. Hij is met de trein naar Leiden gekomen. Als ik met de secretaresse overleg komt ook de Hematoloog langs, hij begrijpt mijn uitdaging, hij staat aan de andere kant van het glas en wenkt me dat ik met hem mee kan lopen. Op zijn kamer geeft hij aan dat hij begrijpt dat morgen lastig is dus doen we het consult dus maar nu even☺️ Er is niet veel te melden. Mijn medicatie voor thuis is bijna op dus hij schrijft gelijk een recept uit. Dus minder dan 10 minuten later loop ik de poli af en is alles geregeld! Ik voel me wel een beetje VIP (en deze keer gelukkig niet Very Ill Person). De volgende afspraak is over drie weken. Ben benieuwd of ik drie weken door ga komen zonder een beetje extra aandacht, we zullen zien.

Snel even naar de koffie corner om mijn broodje gezond verslaving te voeden, ik ga hem meenemen naar huis deze keer, ben bang dat ik anders misschien misselijk wordt in de auto. Mijn pa heeft gelukkig de weg naar de koffie corner gevonden en zit daar rustig te wachten. Dus terwijl ik mijn broodje gezond haal bereid hij zich voor op vertrek.

Ik vind zelf rijden net te riskant, als ik nu een fietser over het hoofd zie denk ik later altijd, had ik maar.. dus pa rijdt terug in mijn auto. Het is even wennen voor hem natuurlijk, maar ik ben blij dat hij rijdt. Bij mij begint het effect van de chemo zich nu echt aan te dienen. Soms heb ik het opeens warm of ben ik toch een beetje misselijk. Niets ernstigs maar ben blij dat ik gewoon even rustig van het uitzicht kan genieten.

Thuis lunchen we nog even gezellig samen, hebben we mooi even de gelegenheid om nog even bij te kletsen. Ik eet nog mijn broodje gezond. In Leiden smaakt het toch beter, het broodje is toch al een beetje verreisd🤣. Maar het gaat er nog prima in, gek dat eten me niet smaakt maar dit vind ik echt lekker 🤔

Het effect van de chemo trekt weg maar het effect van de pre-medicatie niet, ik heb echt energie voor 10. Dus ik verschoon mijn bed, stofzuig eindelijk mijn kamertje weer eens (was echt te lang geleden, wat ik in de hoekjes allemaal tegen kom, is niet best hoor🤣), zet de wasmachine aan met mijn beddengoed. Ben er maar druk mee.

Maar halverwege de middag moet ik wel even rustig aan gaan doen, mijn maag begint weer op te spelen. Voor het avondeten heb ik het even echt zwaar. Mijn conclusie is nu wel dat het echt stress is in combinatie met een lijf dat het ook niet makkelijk heeft natuurlijk. Ook nu weer lukt het om rustig te beginnen met eten, zodat mijn maag wat tot rust komt. Ook nu eet ik weer een redelijke hoeveelheid. Als toetje neem ik een handje kruidnootjes die op tafel staan. Ik verwacht dat ik vannacht niet kan slapen dus heb al helemaal bedacht wat ik dan allemaal ga eten 🤭

Na het eten ga ik aan de slag met Wouter zijn werkstukken, toen ik vanmiddag thuis kwam lag de usb stick al klaar op mijn bed. Wouter moet werken tot 22:00 uur en morgen is hij vrij dus hij heeft vannacht weer even door gewerkt, uitgeslapen en twee werkstukken afgerond. Het moet niet gekker worden🤣. Ik denk dat ik dus moet opschieten met reviewen zodat hij er morgen mee verder kan. Maar ik krijg een appje, hij is van plan naar Demi te gaan morgen. Nou ken ik mijn pappenheimers een beetje. Als wat hij nu heeft opgeleverd prut is dan ga ik me misschien toch een beetje tegen te keuze, om gezellig een dagje met Demi door te brengen, aan bemoeien. Aan de andere kant, als hij er echt goed aan heeft gewerkt dan is even een gezellig uitje een prima idee, de boog kan niet altijd gespannen zijn.

Na het eten komt Julia gezellig bij me zitten kletsen, ik ben begonnen met de review van Wouter zijn documenten, de eerste ziet er uit dat er serieus werk aan is besteed maar dit is een document waar ik eerder met hem aan heb gewerkt. Maar ik heb nog de hele nacht dus ik heb nog genoeg tijd om ook met Julia te kletsen.

Als ik bij de bestraling dapper was geweest kreeg ik van Julia iets. Zo heb ik ook een zak kruidnootjes gekregen maar ik was er nog niet aan toegekomen om ze te eten. Maar na het handje AH kruidnootjes eerder op de avond is het nu dus tijd voor de Kruidvat kruidnootjes, ook om goed te kunnen vergelijken. Ik vind het lastig, beide zijn okay maar met mijn aangetast smaak zijn ze niet vies maar ook niet dat ik de hele zak in 1 keer leeg eet. Er zijn heel veel smaakjes kruidnootjes tegenwoordig maar de broodje gezond smaak zit er nog niet bij 🤣

Het tweede werkstuk is niet slecht maar behoeft denk ik wel nog iets meer aandacht dan de andere twee. Geen probleem, we lopen nog op schema, tijd voor een verzetje voor Wouter, ik hoef me nergens mee te bemoeien 👍

Tja en dan, is al een beetje een spoiler voor de blog van morgen, maar ik ben gewoon redelijk op tijd heerlijk in slaap gevallen. Even rond twee uur wakker omdat ik echt heeeeel nodig moest plassen, ik haalde voor mijn gevoel de wc nog maar net😳 en daarna weer heerlijk verder geslapen tot 06:00 toen Julia ging douchen. Even weer een plasje, nu moest ik ook nodig maar lang niet zo erg als vannacht. Julia even een fijne dag gewenst en daarna weer lekker verder geslapen.

3 reacties op “Dag 293”

Zo dan, wat een verslag weer Mark. Een heel boekwerk met een hele variatie aan onderwerpen die je met groot gemak aan elkaar breit.
Van studentenmieren tot vaderlijke bemoeienissen ik zag het allemaal voor me. En van de andere betekenis van VIP had ik nog nooit gehoord. Fijn dat jij de positieve uitleg belichaamde.
Veel liefs en sterkte voor de komende weken❣️😘

Ik sluit me helemaal aan bij het bovenstaande!
Zo goed als je alles voor ons beschrijft Mark!
Heel fijn dat je dat op kunt brengen, want we misten het echt tijdens de radiostilte.
En geweldig dat je ook weer twee hoofdstukken/verhalen geschreven hebt.
Nou joh, de kop is er af, de eerste van de bestralingen is gedaan, zet um op Mark!
Hopen misselijkheid te doen is met de medicatie die je er voor krijgt.
Liefs van ons 🚻🥰

Hier zittend, en op mijn gemak alles lezend, denk ik natuurlijk met wat een energie heeft Mark alles nog op kunnen schrijven na het echt allemaal gedaan te hebben.
Mooi dat je je in Leiden een beetje VIP voelde maar je bent het volgens mij ook als ik het zo lees.
Heel begrijpelijk het plan van Wouter om weer eens naar Demi te gaan.
En wat leuk dat Julia je 2 verschillende merken kruidnootjes gaf en je hierbij aan het werk zette. Ik ben benieuwd naar wat uiteindelijk jouw keuze wordt, Volgens mij gaat er niks boven die van 🤗van…!!!
Voor de komende tijd wens ik jou en jullie samen weer heel veel sterkte en ook heel veel fijne dingen toe👍❣️😘

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *