Categorieën
Boek

28. Hannelore

Hanne heeft vandaag haar spreekbeurt. Ze ziet er zenuwachtig uit. De juf legt uit dat het een speciale spreekbeurt is en dat ze Hanne heel dapper vind. 

Hanne begint te vertellen dat haar moeder zo lang als ze zich kan herinneren al ziek is. Veel kinderen knikken, ze weten dat Hanne elke dag uit school altijd gelijk naar huis gaat om naar haar moeder te gaan. 

Hanne vertelt verder. Toen ze in het ziekenhuis lag voor haar blinde darm maakte de artsen zich zorgen om haar. “Ik kreeg allemaal nare vragen, en ze hielden maar niet op” vertelt Hanne met een traan in haar oog “langzaam werd me duidelijk hoe ziek mijn moeder eigenlijk is, en dat ze er niets aan kan doen maar dat het ook niet normaal is”. Hanne wordt nu even stil. “Mijn moeder woont nu ergens anders, en daar wordt goed voor haar gezorgd. Ik hoef me geen zorgen meer te maken” zegt ze zacht. 

Nu neemt de juf het over. “Ik wil sorry zeggen tegen Hanne omdat ik niet bij haar op bezoek ben geweest in het ziekenhuis, dat was niet aardig” zegt de juf. Hanne haalt haar schouders op “Het geeft niet”. 

Hanne gaat naar de laatste sheet ik de PowerPoint en daar staat “Feest” op. “Ik wil graag een nieuwe start maken. Vanaf vandaag wil ik bij mijn hele naam genoemd worden, Hannelore. En om mijn nieuwe start te vieren geef ik een feest zaterdag en iedereen mag komen. Iedereen MOET komen want het wordt super leuk!” gilt Hannelore. De juf knikt “ik zal er zijn”. Hannelore kijkt naar Fébe “kom jij ook alsjeblieft? Ik heb je kei erg gemist”. Fébe knikt, ze is wel een beetje overdonderd. 

3 reacties op “28. Hannelore”

Echt ontroerend Mark de oplossing van die hele nare en echt moeilijke situatie voor allemaal. En ja, ik zie het feestelijke in de klas echt voor me en het lieve “alsjeblieft” vragen van Hannelore, TOP👍❣️

Nou Mark, dat heb je fijntjes en diplomatiek opgelost! Zit heel veel in!
Erg blij dat je weer een verhaal voor ons had! 👍😃😘

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *