Categorieën
Boek

32. Joyco

Het is na een lange tijd  van regen eindelijk weer een beetje lekker weer, dat betekent overall aan en lekker naar buiten voor alle kinderen en ook een beetje, of eigenlijk vooral voor opa. Zo nu en dan komt opa gezellig logeren zo ook dit weekend. Hielke heeft alleen nog geen daglicht gezien, Chloé is een weekendje weg en Hielke mist haar enorm. Uit een soort gemis verdriet tokkelt hij wat treurige melodietjes op zijn gitaar. Febe vindt het maar onzin dat gemis verdriet en vindt dan ook dat op deze eerste echt lekkere dag een groot theefeestje gehouden moet worden, ook Hielke wordt geacht daarbij te zijn. Febe komt hem dan ook overtuigend halen, Hielke heeft geen schijn van kans tegenover de puppy ogen van Febe. Hij weet nog wel wat tijd te rekken door Febe haar favoriete nummer te spelen, dit nummer heeft hij geleerd van opa of eigenlijk is het nummer van opa. Hielke weet niet eens hoe het nummer heet maar het klinkt gewoon lekker en Febe houdt altijd netjes haar mond als Hielke begint te spelen, dat is ook wel eens lekker, jammer genoeg zijn gitaren niet toegestaan op het theefeest.

Voor Torne is de eerste zonnige dag allemaal niet zo speciaal. Hij heeft er eigenlijk alleen maar last van. Het is nog niet warm genoeg om met zijn vriendjes te gaan zwemmen en moet nu opeens insmeren bah  dat plakkerige witte spul hij moet er niets van weten. En de zon prik in zijn ogen. De afgelopen tijd heeft Torne al heel veel buiten gespeeld en oude planken en hout verzameld met zijn skelter. Vandaag gaat hij niet op pad want hij gaat Febe helpen met  het theefeest, hij heeft daar een uitstekende motivatie voor: de koekjes.  

Febe en mama hebben allemaal lekkere dingen gebakken vanochtend, wel 3 soorten koekjes, 2 verschillende cakejes en allemaal lekkere kleine broodjes voor iedereen zit er wel iets lekkers tussen. Het is Febe haar feestje dus zij mag ook bepalen hoe het er uit gaat zien, tot een bepaalde hoogte natuurlijk want die eenhoorns komen er echt niet en Hielke doet ook echt geen tiara op.  Febe heeft besloten dat het een soort picknick moet worden zodat ook kruitnootje en Knol er een beetje bij kunnen zijn. Hielke rijdt met de quad de zware dingen en Torne met de skelter de minder breekbare dingen. Febe vindt het prachtig hoe haar broers voor haar aan het werk zijn, die jongens maken er wel hun eigen feestje van met hun voertuigen. Als Torne de kussens komt halen voor in de stoelen is er iets geks. Mama legt de kussens in zijn aanhanger, één, twéé, drie, vier, zes, zeven. Zeven? Denkt Torne we zijn normaal altijd met zes. Papa, mama, Hielke, Febe, opa en hijzelf. Mama sloeg vijf over misschien maakte ze een foutje of komt Chloé toch als verrassing. Al denkend wat hier nu weer de bedoeling van is ploetert hij zich in de hitte door het weiland. Als alle voorbereidingen zijn getroffen is het wel tijd voor een glaasje limonade, snel schrokken Hielke en Torne ieder een koekje en een glas limo op en vegen kun mond af met de mouw van kun overall. In de verte zien ze 2 quads en de zitmaaier aankomen. Op de voorste quad zit mama met Febe achterop hoe kan het ook anders mama moet altijd als eerste zijn, de haren van Febe wapperen wild onder haar helmpje vandaan. Daar achter komt opa rustig aan gereden, ook hij heeft wapperend haar achter zich aan, opa heeft alleen helemaal geen lang haar. Als opa dichterbij komt zien ze dat hij niet alleen is. Febe begint wild Joyco! Te roepen. Febe heeft gelijk als de haren afstappen en de helm af gaat dan ziet iedereen het, daar is oma Joyco. Met oma Joyco is het altijd gezellig, het is een soort opa in het kwadraat. Joyco is de vriendin van opa, ze komt niet vaak mee met opa, ze heeft namelijk een heel druk leven. Tenminste dat denken we, eigenlijk is ze een beetje mysterieus  want opa is echt dol op haar, en zij op hem maar ze vinden het prima om zelf leuke dingen te doen. Daar begrijp Hielke werkelijk helemaal niets van. Als hij Chloé een week of weekend niet ziet is hij al helemaal van slag, hoe kan opa dan zo vaak een weekend of een dag zonder Joyco? 

Als iedereen zit en ook papa is aangekomen op de niet zo snelle zitmaaier kan het feest beginnen. Febe heeft zich genesteld in de armen van Joyco, Joyco is echt mega zacht, het duurt dan ook niet lang voordat de laarsjes uit gaan en Febe zich helemaal nestelt in Joyco. Papa en mama kletsen een eeuwigheid met Joyco maar  Febe maakt daar al niets meer van mee, ze is in slaap gevallen, ze heeft zelfs haar cakeje nog in haar handje. Ook Torne heeft zijn rust gevonden in de armen van opa die ook nog maar net zijn ogen open kan houden.  Alleen Hielke blijf wakker, hij wil wel eens wat meer van Joyco weten, verder dan dat Joy plezier betekend en co compagnon is hij nooit gekomen. Al snel gaat het over de toekomstige boomhut, Joyco komt met allemaal ideeën hoe Hielke het zou kunnen aanpakken.  Opa had ook al het een en ander geroepen maar deze ideeën klinken veel beter. 

Als iedereen is uitgerust en het grootste gedeelte van het lekkers op is verkast het hele stel terug naar het huis. Mama haalt een soort aanhanger voor de quad daar past bijna alles tegelijk in, dat scheelt heel wat skelter en quad ritjes. Tot het avondeten kan iedereen weer doen waar hij zin in heeft. Hielke grijpt meteen Torne en opa bij kun arm om de plannen voor de boomhut te bespreken. In geuren en kleuren vertelt Hielke zijn plannen voor de boomhut, opa komen de ideeën wel erg bekend voor, dit is wat hij nog een week geleden ook voorstelde, Hielke ontkent echter stellig, het is zijn idee. Opa laat het lekker gaan, hij weet wel beter. 

Bij het avondeten word nog even toestemming gevraagd aan papa en mama voor het beginnen aan de boomhut, beide hebben ze geen bezwaar dus kunnen Hielke, Torne, opa en iedereen die verder wil helpen, eindelijk beginnen. Vandaag is het al te laat maar morgen is er weer een nieuwe dag. Iedereen gaat dan ook voldaan slapen. Ook Joyco heeft het naar haar zin gehad en kruipt lekker bij opa in het hutje vannacht. Febe had Joyco nog uitgenodigd op haar kamer maar Joyco sliep liever bij opa in de hut.

Geschreven door Julia

4 reacties op “32. Joyco”

Hoi Julia, Aller Liefste Klein Dochter,
Echt, echt heel mooi en leuk, gaaf en vindingrijk.
Ik zoek naar nog meer woorden Julia, ja…🤗ik GENIET enorm van je creativiteit. Ga het zo weer lezen…

Wat een goeie vondst Julia, om het theefeest te noemen. Niks High Tea.
Erg leuk geschreven en ik ben benieuwd naar de boomhut. Dat is toch de droom van iedereen!

Nou Julia, ik moet je eerlijk zeggen dat ik erop klikte en het in één keer uit heb gelezen. Wij zijn op onze volkstuin en ook heerlijk buiten aan de thee. Maar zonder al die lekkere dingen waar jij over schreef! Maar wat ontzettend leuk geschreven, je voelt gewoon de sfeer! Vooral mee doorgaan! Ik kijk al uit naar de volgende aflevering! Veel liefs Gerda

Wat zal het fijn zijn als er weer een aflevering geplaatst kan worden!
Ik kijk er in elk geval naar uit.
Maar natuurlijk wacht ik rustig af 😘

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *