Categorieën
Boek

35. Op pad

Het gevoel van Zweden heeft mama nog steeds niet losgelaten, daarom heeft ze samen met papa besloten dat ze er een ruime twee weken naar toe gaan.

Voordat ze kunnen vertrekken moet er nog wel veel geregeld worden, zo moeten alle dieren elke dag verzorg worden en moet er een route worden uitgestippeld maar ook wil mama graag voor iedereen een nieuw setje kleding kopen.
Voor de dieren was het niet heel ingewikkeld om een verzorger te vinden, de buurman mist het ontzettend om veel dieren te hebben dus die zorgt met alle liefde voor de geitjes, koetjes en pony’s. ook willen Boris en de vriendinnetjes van Fébe best voor de pony’s zorgen.
Hielke, Torne en Fébe weten nog niets van het plan om naar Zweden te gaan. Mama wil graag dat het een verassing blijft totdat ze daadwerkelijk vertrekken.

Omdat mama er niet als een toerist bij wil lopen gaat ze vandaag samen met Hielke shoppen. Ze gaan naar de dichtstbijzijnde stad die is ongeveer een half uurtje met de auto. Onderweg zit de stemming er al goed in, er wordt hard meegezongen met de muziek en de eerste snacks hebben hun weg uit de tas al gevonden. Omdat mama met Hielke had afgesproken vandaag te gaan shoppen heeft hij thuis al een beetje gekeken naar welke winkels hij zou willen, in de auto verteld hij over wat hij zoal heeft gezien op ’t internet en waar dat te koop is. Mama heeft ook gekeken waar ze heen wil, de winkels komen niet echt overeen maar dat is niet erg ze hebben de hele dag.

Als ze in de stad aankomen en de auto geparkeerd is, gaan ze als eerste naar een winkel die Hielke heeft uitgekozen, daar heeft Hielke al snel zijn armen vol met dingen die hij graag wil passen. Als Hielke de paskamer uit komt merkt mama al snel dat hij voor een totaal andere style is gegaan, het is even wennen maar het misstaat hem niet. Omdat mama geen geldboom in de tuin heeft en er nog aardig wat winkels op het lijstje staan beperkt ze Hielke tot het kiezen van 2 setjes. De keuzes worden verrassend snel gemaakt, op naar de volgende winkel!

De volgende winkel is er eentje voor mama, het is een beetje een geiten wollen sokken winkel. Mama had daar een leuk schapenwollen vestje voor Torne gezien, de juiste kleur is er helaas niet meer, maar voor Hielke hangt er wel echt een mega mooi exemplaar. Voordat mama het weet staat Hielke weer in de paskamer dit maal met het schapenwollen vestje en een linnen broek, ook dit staat hem weer veel te goed, toch maar meenemen. Ze zijn nog geen uur in de stad en Hielke heeft al 3 hele mooie setjes gevonden als ze zo door gaan moet Hielke er een kast bij kopen. Voor Torne wordt uiteindelijk een ander vestje gevonden, een stevig vestje met een mega zacht hertje erop en een zelfde gekeurde linnen broek als Hielke met versteviging op de knieën. Ook voor Fébe wordt hier het een en ander gekocht, mama heeft een setje geribbelde kniekousen en een bruin tuinrokje gevonden voor haar. Van al dat winkelen hebben Hielke en mama wel dorst gekregen, ze besluiten even verderop bij een take away een fruitsapje en een koffie te halen, mama geniet intens van Hielke, hij is helemaal in zijn element en heeft shoppen nog nooit zo leuk gevonden.

Als de drankjes op zijn is het tijd voor de volgende winkel, weer eentje van Hielke’s lijstje, dit is een minder leuke winkel dus daar zijn ze snel uit. Ook de volgende 3 winkels van Hielke’s lijstje vallen een beetje tegen, er wordt dan ook niets meer gekocht en de lol gaat er een beetje vanaf. Tijd voor Hielke om weer terug te vallen op mama haar winkel lijstje. Bij de winkels op mama’s lijstje wordt het langzaam weer leuk, mama heeft een paar leuke broeken gezien voor papa en ook wordt er een nieuw zondag setje voor de mannen gekocht. Als alle benodigde spullen voor Zweden stiekem zijn gekocht en Hielke zijn winkels heeft bezocht is het tijd om naar huis te gaan.

Als ze terug naar de auto lopen komen ze het ene na het andere leuke winkeltje tegen overal moet even gekeken worden, ze komen zelfs een super schattig winkeltje tegen voor jongens kleding. Daar vinden ze allerlei leuke broeken, t-shirtjes en zelfs een pyjama voor Torne. Als ze tijdens het afreken aan de praat raken met de caissière komt het tot een super leuk gesprek. Dit winkeltje is eigenlijk van haar dochter zelf heeft ze een paardenpension in het noorden van zweden, een en een is twee denkt mama. Mama begint te vertellen over Knol, hij is al flink op leeftijd en ze zou het mega leuk vinden om hem ook eens mee te nemen naar zweden. Al pratend komen ze er achter dat het pension op de route ligt die mama wilde gaan rijden. De caissière heeft een mooie paarden vrachtwagen voor 3 paarden ze bied aan om samen de route te gaan rijden. Ze gaat over een paar dagen terug naar zweden met het paard van haar kleinzoon ook haar kleinzoon en -dochter gaan mee terug. Mama besluit dat het wel zo handig is om dit hele plan eerst met papa te overleggen dus ze wisselen nummers uit en spreken af morgen ochtend even te bellen.

Op de terug weg zit Hielke met een mega smile, mama en Hielke kletsen wat over de dag en over koetjes en kalfjes. Als ze bijna de oprit op rijden zegt Hielke ineens met een lach: Mama gaan we volgende week naar zweden? Het was natuurlijk eigenlijk niet de bedoeling dat Hielke dit al zou weten maar omdat ze het er in de winkel over heeft gehad kan mama het nu niet meer ontkennen. “Dat was wel mijn idee” zegt ze uiteindelijk. Hielke maakt zijn gordel los en geeft mama een mega dikke knuffel, “dat zou ik echt heel leuk vinden” zegt hij terwijl mama ondertussen bijna geen lucht meer krijgt. Nu kan mama haar geluk lachje niet meer onderdrukken “niets tegen de rest zeggen he” Hielke knikt en ze gaan naar binnen met alle tassen kleding.

Ze zijn de drempel nog niet over of Fébe graait al door alle tassen met steeds de zelfde vraag “is dit voor mij?” ook torne en papa zijn wel benieuwd wat er allemaal is gekocht. Het is aan Hielke om de modeshow te starten. Hij begint met de dingen uit de eerste winkel, een lose fit spijkerbroek met een gestreepte longsleeve is het eerste setje. Dit is totaal iets anders dan normaal zegt papa, dit is wat hij vroeger ook veel droeg dus stiekem vind hij het super leuk dat Hielke dit nu ook heeft gekozen. Het volgende setje is een pantalon met een soort overhemd ook dit staat Hielke heel goed en iedereen begint te klappen, ondanks dat Hielke normaal niet zo van belangstelling houd geniet hij nu duidelijk van alle aandacht. Het volgende setje is voor jullie alle drie zegt mama, ze helpt Febe met haar kousjes en torne met zijn vestje. In de tijd dat ze aan het omkleden waren heeft papa de keukentafel leeg gemaakt en dient deze nu al catwalk ook wordt bijpassende muziek op gezet. Als eerste komt Febe aangemoedigd door de rest vervolgens neemt Torne de show over en ook voor Hielke is er weer een mega applaus. Als alle kindersetje voorbij zijn gekomen is het tijd voor papa, ook hij moet over ze catwalk met zijn nieuwe broeken, hij maakt er een showtje van. Ook mama haar nieuwe kleren krijgen de benodigde aandacht. Nu iedereen is geweest mag het favoriete setje gekozen worden en daarmee gaan ze op de foto. Heel toevallig passen alle setjes mega leuk bij elkaar, de foto is daardoor nog leuker.

Als papa en mama in bed liggen vind mama het een goed moment om over het pension in Zweden te beginnen. Papa ziet wel wat beren op de weg, kan Knol die lange reis nog wel aan? En hoe gaan ze hem weer mee terug nemen? Mama blijft zeggen het is een leuk idee en we gaan het gewoon doen. Ze draait zich om en valt in slaap. Typisch vrouwen denkt papa, eerst met een probleem komen en dan vervolgens lekker gaan slapen.

De volgende dag bellen ze samen met de caissière en werken ze het hele plan uit. Al pratend krijgt papa steeds meer vertrouwen. Ook hij kijkt uit naar de reis en als de paardjes mee kunnen is dat alleen maar leuk.

kleine impressie hoe het er ongeveer uit ziet

4 reacties op “35. Op pad”

Tjonge jonge Julia, wat een fantasie heb jij, waar haal je het vandaan.
Heel knap beschreven dat dagje winkelen.
Ik heb er weer erg van genoten joh!
Je hebt het talent om zo te schrijven dat je het allemaal voor je ziet!
En weet je? Ik kijk met spanning uit naar de volgende aflevering, dus hoop……
Heel veel liefs en vooral doorgaan met schrijven! 🍀🍀🍀

Wat spannend weer Julia, en toch een heel ontspannen verhaal zoals jij het beschrijft. 🤗Gezellig winkelend en dan dat gesprekje met de caissière wat echt z’n nut blijkt te hebben 👍🤣ontzettend leuk idee! En ook thuis die modeshow echt gaaf 👏Ik kijk met spanning uit naar je vervolg😍

Nou ik heb er even de tijd voor genomen Julia om ‘Op Pad’ te lezen. En ik loop al achter🙁 Maar eigenlijk is dat positief want dan heb ik nog een paar verhalen van je tegoed!
Ik hou helemaal niet van winkelen, maar nu klonk het leuk, vooral omdat ze zo goed slaagden😃👍

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *