Categorieën
Boek

38. Op naar zweden

Het is eindelijk zover, vandaag vertrekt het hele gezin samen met Olivia en William richting Zweden. Afgelopen weken is iedereen druk bezig geweest met voorbereiden, alles is tot in de puntjes geregeld dus vanaf nu is het genieten van de reis.

De dag begint vroeg voor Fébe, mama en Olivia met het klaar maken van knol en kruitnootje  voor transport. Het paart van William heeft gelogeerd bij Knol en Kruitnootje en gaat natuurlijk ook mee richting Zweden. Terwijl de dames druk zijn met de paarden maakt papa samen met Torne een lekker ontbijt voor iedereen, ook smeren ze de broodjes voor onderweg. Hielke en Chloë doen het nog even rustig aan en genieten nog even van elkaar. Als Chloë tegen half 10 wordt opgehaald door haar moeder is het tijd dat ook Hielke zijn handjes uit de mouwen steekt. Samen met Torne en papa pakt Hielke de auto verder in, de auto was al zo goed als ingepakt dus het is niet veel werk. Rond een uurtje of 11 zit iedereen dan ook in de juiste auto en kan de reis beginnen. Olivia, mama, Torne en William in de vrachtwagen bij de paarden en papa Hielke en Fébe in de auto met de spullen.

 De eerste plaspauze is al snel en is aangevraagd door Fébe, ze maakt zich een beetje zorgen om Kruidnootje. Als ze nu toch stilstaan is het een mooi moment om de broodjes te verdelen, de kinderen krijgen ieder twéé broodjes voor elke hand één. Met de broodjes in de hand gaat iedereen weer in de auto’s zitten, de verdeling is nu wel een klein beetje veranderd Febe komt gezellig in de vrachtwagen en William en Torne gaan met papa en Hielke in de auto. Na nog geen half uurtje is het in beide auto’s stil. Febe, Hielke, Torne en William liggen heerlijk te slapen. Papa en mama wisselen nog wel maar iedereen op Hielke na slaapt rustig verder.

Na een kleine 5 uur is de eerste stop bereikt, de paardjes mogen nu eindelijk de beetjes strekken en ook Olivia kan wel wat rek en strek oefeningen gebruiken. Papa maakt een soort basis kampje, zet de tent op en begint alvast met de voorbereidingen voor het eten. Ondertussen maken William, Febe en Hielke een wandeling met de paartjes, Torne slaapt dus die mag lekker blijven zitten in de auto.

Na een half uurtje staat de tent is er een kampt vuurtje en zijn de (paarden) beentjes gestrekt en is het tijd om te gaan eten. Inmiddels is ook Torne ontwaakt en klaar wakker om broodjes te maken boven het kampvuur, mama heeft verst deeg en worstjes meegenomen. Tijdens de wandeling zijn er al stokken verzamend, de broodjes worden gemaakt en de worst pas precies in het gat van de stok.

Tijdens het eten wordt er gezellig geklets, Hielke die als eerste klaar was heeft zijn gitaar erbij gepakt en tokkelt een beetje. Het is inmiddels langzaam aan gaan schemeren, en iedereen begint helemaal rustig te worden van de natuur, het kampvuur en het getokkel van Hielke. Tot ze verschrikt worden door 2 vellen koplampen, het is een oude vrachtwagen.. Als de motor uit gaat springt er een mannetje uit de cabine. Het is opa. Opaaaa klinkt het in koor, mama moet zelfs een beetje huilen. Ze waren vertrokken terwijl opa spoorloos was, mama voelde zich daar best schuldig over maar het kon echt niet anders. Nu opa weer terecht is is de ontlading groot. Waar was je nou? vraagt Febe licht verwijtend. Ik leg het morgen allemaal uit zegt opa rustig, nu is het tijd voor een glaasje limonade want die heb ik wel verdiend en daarna naar bedje. Vol vraagtekens gaat iedereen de tent in en opa zijn cabine morgen staat er een lange reis voor de boeg dus slaap kunnen met name Papa, Olivia en mama goed gebruiken.

2 reacties op “38. Op naar zweden”

Weer intens zitten genieten Julia, echt net of ik erbij was😃De stilte, nadat iedereen in elke hand een broodje had gehad, lekker slapend samen in de rijdende auto. Zie het echt voor me! En later bij het eten het getokkel van de gitaar toch ook zo passend.
En toen totaal niet verwacht was Opa er maar je houdt de spanning er nog wel in Julia… ook ik ben heel benieuwd waar hij was. Vooral omdat hij zo rustig blijft ondanks de vragen 😄

En ik dacht al, ze kunnen toch niet weggaan als ze niet weten waar opa is. Maar zo was het wel verrassend dat er een mannetje uit de vrachtwagen kwam, opa dus. En ja, nu maak je het nog spannender doordat ze eerst moeten gaan slapen.
Nu hoop ik maar dat ze vroeg op moeten om de reis te vervolgen, haha, en dat opa dan eerst zijn verhaal doet!
Maar vooral dat jij snel je (vervolg) verhaal schrijft 🤣👍😘 Julia! Ik heb weer genoten, en zat in gedachten ook bij dat kampvuur! Tot gauw! 🍀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *