Categorieën
Mark 2.0

Dag 18

Vandaag was weer een achtbaan dus hou je vast.

Het begon allemaal vrij rustig. Heb vannacht echt heerlijk geslapen. Ben mooi op tijd wakker voor het ontbijt. Het is echt heel vervelend als de dames van het eten binnenkomen terwijl je nog wakker aan het worden bent en je direct moet aangeven wat je wil eten en drinken voor het ontbijt. Het word weer een lichtbruine boterham, kipfilet, gekookt eitje en sinaasappelsap uit een blikje.

Daarna de controles en de bloedafname. Eigenlijk wordt er alleen bloedanalyse gedaan op maandag, woensdag en vrijdag, maar omdat het gisteren spannend was of er (eindelijk) echt vooruitgang was, of dat het nog afronding verschillen waren had ik met de arts afgesproken dat er vandaag weer getest zou worden.

Van 0,13 naar 0,56 lijkt me significant. Maar, dit zegt nog niet alles. Er is een andere waarde die wat meer zegt over de ontwikkeling van de afweer, en die komt wat later beschikbaar. Maar ik ben de eerste waarde al druk aan het communiceren.

Ook hier weer een indrukwekkende stijging van 0,1 naar 0,49 in 1 dag.

De arts moet mijn conclusies nog bevestigen natuurlijk, maar de arts is heeeeel druk.

Tijd om met de lunch weer wat energie naar binnen te proppen. Het is zaterdag dus een lekker vers, warm croissantje.

Verder nog twee boterhammen met huzaren salade.

De bloedplaatjes zijn na drie dagen gedaald naar 9, eerder deze week was het na 1 dag gedaald naar 5 dus ook hier zit duidelijk verbetering in. Maar 9 is onder de 10 dus ik krijg weer een bloedplaatjes transfusie. Eerder deze week had ik een beetje galbulten tijdens en na de transfusie maar nu is de reactie wat heftiger. Logisch want mijn afweer neemt toe, dus ook de allergische reacties. De bulten zijn flink en ik heb ook kriebel in mijn longen. Toch maar een anti-allergie middel laten toedienen, dat helpt, maar voel me toch echt een stuk minder prettig dan er voor.

Mariëlle en Julia zijn intussen gearriveerd. De planning was dat Mariëlle een uurtje zou blijven en dan even boodschappen zou gaan doen zodat Julia en ik nog wat papa-dochter tijd zouden hebben. Maar de arts kan nu elk moment komen, en ik heb het gevoel dat het wel een belangrijk gesprek gaat worden dus Mariëlle gaat geen boodschappen doen.

De verwachting klopt. De arts is enthousiast, alles goed, alles onder controle, doorbraak, morgen kan u waarschijnlijk naar huis 😳. Ho ho, thuis is er nog helemaal niet klaar voor, we hadden net zitten bespreken wat er allemaal nog voorbereid moet worden. Maar het is wel goed nieuws natuurlijk.

Nu gaat het opeens heel snel allemaal, de nare medicatie die alleen met Cola te doen is hoeft per direct niet meer, de anti-afstoting gaat van infuus naar pillen. Dus voor ik het weet hang ik niet meer aan het infuus en elk uur verandert er wat in mijn medicijnbak.

Van infuus naar pillen…

Donderdag heeft Julia mijn haar er afgehaald omdat het uitvallen echt vervelend begon te worden en het ook niet meer prettig voelde.

Het kussen hoort strak wit natuurlijk

Het avondeten lukt maar gaat niet van harte, die plaatjes transfusie heeft er behoorlijk ingehakt lijkt het.

Na alles ben ik doodop en ga lekker even slapen. Mijn temperatuur is inmiddels opgelopen tot bijna 38.

Veel pillen heb ik niet meer maar om 22:00 en 00:00 moet ik nog wat innemen. Na de medicatie van 22:00 toch maar even bloggen. Ik heb inmiddels van zo veel mensen reacties gekregen wanneer er weer een blog komt dat ik er niet meer om heen kan 😊

De verpleging begint nu toch wel echt indringende vragen te stellen over waarom ik morgen niet naar huis wil. Dus ik uitleggen dat het toch wel meer dan een nacht en ochtend voorbereiding vereist, en dat lijken ze na verloop van tijd te begrijpen. Plus dat mijn HB waarde nog steeds daalt, dus ik steeds meer bloedarmoede krijg. Dit zijn momenten dat ik denk: ik zou me meer aan moeten stellen🤔. We spreken af dat maandag de streefdatum wordt, daar kan ik mee leven.

Zo nog even fruit cocktail naar binnen werken zodat ik vannacht niet over eten ga dromen, en de medicatie innemen, en dan lekker slapen. Morgen nog even het laatste uit mijn 5 sterren resort vakantie halen 😁

13 reacties op “Dag 18”

Zó gaaf om dit te lezen, echt super dat het zo goed gaat. De stijgende lijn nu volhouden!
Ik ga de planning aanpassen: niet per 1/4 pas, maar per 1/3 gewoon weer aan de bak. Die sabbatical heeft nu lang genoeg geduurd lijkt me.
Geniet nog een dag van de volledige aandacht!

Wat geweldig fijn dat je weer naar huis kan gaan Mark, maar toch veel beter zoals jij het hebt geregeld Mark.
En ja die 5sterren horen bij een zonnetje☀️
Slaap lekker en Yes al uitkijkend naar maandag🤗 O maar eerst nog een andere feestdag nog een paar minuten … Van Harte Gefeliciteerd met Mariëlle🤗❣️

Tjonge Mark, wat gaat het ineens snel hè!
Natuurlijk heel fijn dat je naar huis mag, maar ik begrijp heel goed dat het wel heel onverwacht komt en dat eventueel maandag beter is!
Ik herken het wel hoor, het is eigenlijk blijdschap maar ook onzekerheid, vooral als het zo plotseling komt.
Hoewel het vreemd zal zijn niet direct meer in verplegende handen te zijn, en je je daar heel onzeker over kunt voelen, zal je zien dat je na één dag thuis, al helemaal het lekker thuis gevoel hebt en het ziekenhuis stramien achter je hebt gelaten!
Wat zijn we blij met deze vooruitgang joh! Daar heb je zolang op gewacht, en eindelijk is die verbetering er!
En nog even over je haar, het staat je erg goed, en kale mannen zijn helemaal in hé!
Dat eraf halen was dus een prima idee!
Nou joh, ik hoop dat je lekker slaapt vannacht, en morgen nieuwe dag met nieuwe moed en energie!
We denken aan je,
Liefs ons 🚻💋💚

Zo dat gaat geweldig👍 Het had wel een leuk verjaardagscadeau kunnen zijn. Maar begrijp dat je nog wat aan wil sterken. En ze kunnen thuis de boel aanpassen. Houden zo! 🥳en gefeliciteerd🎉

Als een spannend jongensboek. Wat een geweldig nieuws allemaal Mark! Nog even we hangen met z’n allen in Zaltbommel in de gordijnen! En naar de Mc Donalds!

Wauw wat een goed nieuws zeg.
Komt wel ff koud op je dak ja dat je in ene naar huis mag 😳. Wel geweldig dat ze er zo’n vertrouwen in hebben maar thuis moet er idd ook klaar voor zijn.

Hoe gaan ze je bloed in de gaten houden thuis?

Je kale koppie staat je toch goed hoor 😁.
Geniet van je laatste ‘verwen ‘ dag en morgen als een speer naar huis 🥳.
Dikke knuffel 🧸 en gefeliciteerd met Mariëlle 🥂🌹

Super nieuws Marc!
Ben trots op je hoe je alles hebt aangepakt en verwerkt. Je bent echt een topper. Hopelijk kunnen we snel weer op bezoek komen. Stay strong!!🍀🍀🍀

Wat een (positieve) overval van die arts zeg. En als jij je nu al kiplekker voelde leek het denk ik logischer. Zeurde je al aan het hoofd van de artsen. Gelukkig was je ondanks de overval mans genoeg de overgang soepeler laten verlopen. Knap gedaan!
Het is geweldig nieuws dat het zo goed met je gaat❣️Gefeliciteerd 😘
Ook gefeliciteerd met Mariëlle🎂

Heey Mark,

Wat top dat je al zo ver bent dat je naar huis mag. Ik ben super trots op je. Ik kijk uit naar je volgende blogjes 🙂 Zet um op!

Wat een goed bericht Mark, morgen naar huis en dan hangt misschien de de vlag wel uit!!!. Daarna is het vooruit kijken ook als er een dag tegen valt. Je hebt lieve mensen om jou heen die jou bij staan. Alles is zo voorspoedig gegaan na zo een behoorlijke ingreep op jouw lichaam. Ik wens je spoedig herstel verder toe en Gods rijke zegen. Een liefdevolle groet Herma

Inderdaad, wat een achtbaan – met een looping, een kurketrekker en nog wat erin. Maar na alles ups & downs kom je opgelucht bij het eindstation. Ik kan mij dat dubieuze gevoel wel voorstellen. Super tof dat je naar huis mag, maar ook een beetje eng dat je idd thuis bent. Je lichaam heeft het blijkbaar goed gedaan. Mag je trots op zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *