Categorieën
Mark 2.0

Precies een maand na transplantatie.

De controles in Leiden zijn goed verlopen. Het klaar maken voor vetrek en de reis naar Leiden vielen minder zwaar dan vorige week.

De bloedwaarden gaan ook de goede kant op. De bloedplaatjes waren vorige week nog 2,7 en zijn nu 4,2. Voor gezonde mensen ligt dit tussen de 4 en de 10 dus dat is nu helemaal prima.

De rode bloedcellen (HB waarde) is nu 5,5 net als vorige week dus gelukkig niet lager, maar zou tussen de 8,5 en 11 moeten zijn. Ik heb dus nog behoorlijk bloedarmoede. Er is wel al een stijging van jonge rode bloedcellen te zien, dus naar verwachting zal de HB ook wel zal gaan stijgen binnenkort, maar dit duurt gewoon heel lang, dat is normaal.

Het is heerlijk dat ik de medicatie van 23:00 uur (CellCept) niet meer hoef te slikken, ik voel me echt beter nu, maar krijg nu wel een onderhoudsdosis antibiotica tegen longontsteking. Volgens de apotheker is de dosing laag, dus zouden de bijwerkingen mee moeten vallen.

Conclusie: alles nog volgens verwachting, geen complicaties, gewoon de rit uitzitten, accepteren dat het allemaal even niet zo super voelt met de energie. Ik mag me nog even aan blijven stellen en laten bedienen 🥳

Vandaag lekker stukje vlaai voor de lunch, dus geen McDonalds. Dit ook i.v.m. met de virtuele bitterballen party met collega’s die voor vanmiddag op de planning staat 😋 en frietjes die voor het avondeten op het menu staan.

4 reacties op “Precies een maand na transplantatie.”

Fantastisch Mark! Erg blij om!
Dat aanstellen zal wel meevallen hè 😉
En fijn dat je die avond medicijnen nu kwijt bent!
Moedig voorwaarts weer!
Liefs ons 🚻💋

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *