Categorieën
Mark 2.0

Dag 62

Acht uur was te vroeg om wakker te worden, maar om negen uur ben ik wakker. Er staat motorrijden op het programma vandaag dus hup aan de slag. Boterhammetje met sandwich spread, even douchen.. Maar waar is Julia? Die ligt nog lekker in haar bedje, maar gelukkig wordt ze ook wakker anders moest ik alleen gaan rijden (dat is geen optie, veel te gezellig samen!). Dus vandaag draaien we de rollen om en smeer ik een broodje voor haar om in bed op te eten met natuurlijk wat drinken er bij.

Ik heb toch nog wat voorbereidingstijd nodig voor we kunnen vertrekken. Ik wil nog even de walkie talkie op de motor knutselen. Dus toch maar eerst ook lunch voor vertrek. Vandaag lekker bolletjes en Mariëlle bakt een lekkere omelet met veel groenten en spinazie voor me.

Eindelijk kunnen we gaan. Eerst de motor uit de tuin (winterstalling) manoeuvreren. Gelukkig gaat dit eenvoudig en ben ik niet direct al te moe om te gaan rijden. Dus motorjas aan, oortje van de walkie talkie in, helm op, zonnebril op, handschoenen aan.. en gaan.

Het is toch een paar maanden geleden dat ik voor het laatst heb gereden, en normaal vraagt het toch even gewenning, maar het gaat echt prima. Nou rijdt deze motor natuurlijk ook heel gemakkelijk met het brede stuur en de DCT bak, maar dan nog, het valt me reuze mee, het gaat echt vanzelf.

Helaas gaat het met de walkie talkie niet zo soepel allemaal. We kunnen elkaar niet goed horen. Julia kan mij niet horen en ik haar ook niet goed. Het rijden gaat prima, maar we worden beide een beetje kriegelig. Ik moet volgens Julia harder praten, zij moet als ze het knopje indrukt wat langer wachten voor ze begint met praten vind ik… grrrrrrrr…

Bij de BK in De Meern nemen we even pauze. De chagrijnige filiaal manager stimuleert niet om echt wat te nemen, we hebben ook net geluncht. De ijsmachine doet het weer niet, dus uiteindelijk deelt Julia een kleine cola met me (beetje suiker kan geen kwaad om mijn energie op pijl te houden) en verder nemen we niets.

Voor we weer vertrekken testen we de walkie talkies weer even, die doen het prima. Maar zodra ik mijn motor start kan Julia mij niet meer horen. En niet omdat mijn motor een imitatie doet van de Harley van Erik, maar als ik de walkie talkie in de buurt van het motorblok houd neemt de storing op de lijn toe. Meer afstand, verbinding beter… Pfff mooi balen, maar we zijn zo blij dat we weten wat de oorzaak is. De walkie talkies gaan in het opbergvak, we kijken later wel hoe we het probleem oplossen, nu weer lekker rijden. Op de terugweg kan ik weer echt genieten, door Harmelen en lekker slingerend op smalle weggetjes langs boerderijen en uitgestrekte velden richting Woerden.

Een uur en dertig kilometer later zijn we weer thuis. Mijn rugspieren zijn een beetje moe, maar ik kan de motor nog gewoon zonder problemen op zijn plekje in de parkeergarage manoeuvreren.

De rest van de middag doen we rustig aan en doen even video bellen met pa/opa om verslag te doen van de rit.

Zie voor de route: Nederland, Woerden – Uit de winterslaap – Reisblog van: Kuifje (pindat.com)

Het avondeten is pasta met zalm in roomsaus. Helemaal prima. Het lijkt of ik toch in de verte wat meer begin te proeven (of toch nog ruiken?). We nemen aardbei sorbetijs toe.

7 reacties op “Dag 62”

Tjonge jonge Mark, stap je gewoon weer op de motor alsof je er gister nog op zat.
Met die heerlijke omelet met spinazie van Mariëlle heb je natuurlijk ook wel wat kracht binnen gekregen hè, ala Popeye! 😁
Het moet een geweldige ervaring voor je geweest zijn na alles wat je hebt doorstaan!
We zijn ontzettend trots op je!
Veel liefs ons 🚻💋

Een goed begin Mark, zou mijn vader zeggen.😄 Dat je nu zelfs al de rollen om kan draaien. Ik zie de prinses glunderen❣️

Mariëlle’s bolletje ziet er trouwens heel lekker uit 🤗

Wat een prachtige dag om er voor het eerst weer met de motor op uit te kunnen gaan. Ik zie jullie blije snoeten voor me…al rijdend. En in gedachten met beeld erbij, denkend aan de mooie foto’s die je een paar maanden geleden stuurde. Wat een feest👍

Heerlijk Mark dat er ook al uitzicht zit in proeven/ruiken , en BK had natuurlijk … moeten zijn.

Mariëlle’s bolletje ziet er trouwens heel lekker uit 🤗

Vandaag weer een mooie dag, met veel nagenieten gewenst. En succes met het oplossen van walkietalkie’s probleem😍

Ik had weer een paar dagen je blogs niet gelezen. Maar wat gaat het geweldig met je Mark! Heerlijk om te lezen. Weer genieten van het motorrijden , daar is het nu ook goed weer voor. Goed dat Julia nu net vakantie heeft. Ik sta versteld wat jij allemaal eet, holle bolle Gijs is er niets bij. Maar hou vol, het is goed voor je.

Motorrijden zag ik echt als een mijlpaal voor jou. Wat moet dat onvoorstelbaar geweest zijn, de vrijheid inrijden! En dan laat je je niet kisten door een walkietalkie toch? En ook niet door een manager. Dan is het genieten. Gefeliciteerd met deze mijlpaal❣️

Weer helemaal bijgelezen en wat fijn dat je weer opgestapt bent en op twee wielen rijdt. Hopelijk gaat het goed, nu een week later en binnenkort eens een neven bijklets sessie doen, lijkt me leuk….

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *