Categorieën
Mark 2.0

Dag 94

Vandaag staat om 12:15 uur de PET-CT scan op de planning. Dit moet nuchter dus zes uur er voor niets eten en drinken. De wekker staat om 6 uur, mijn boterhammetje en de banaan voor er op, heb ik gisteravond klaargelegd. Julia moet naar school dus die komt ook nog even buurten, en dan draai ik me lekker nog even om tot 8:30 uur.

Als ik opsta is het weer niet zo best, maar als ik vertrek schijnt de zon uitbundig. Lekker vrolijk weertje weer.

Als ik in het LUMC binnenkom staat tante Thea al te wachten om even lekker bij te kletsen. Zij moest bloedprikken, maar alles gaat gelukkig goed. Was echt heel leuk elkaar weer even te zien.

Dan naar boven (met de trap natuurlijk), vingerprikje en dan consult met de verpleegkundig specialist. Alles is onder controle, de bloedwaarden zijn verder gestegen en zijn nu normaal, of zijn echt bijna normaal. Hoewel ik deze week minder heb ‘gepropt’ ben ik niet afgevallen, mijn lijf is duidelijk steeds meer in balans. Niets te zeuren dus, want ik voel me ook weer een stuk beter na de activiteiten van de afgelopen dagen. De anti-afstotingsmedicatie mag weer verder naar beneden dus dat is ook gunstig dat hier geen complicaties zijn opgetreden, hopelijk blijft dat nog even zo.

De afdeling Hematologie heeft besloten wat ze gaan doen met de vaccinatie van hun patiënten tegen Covid 19. Ze gaan het gewoon doen! Een beetje in het kader van baat het niet dan schaad het niet. Misschien helpt het bij sommige (zoals bij mij) niet, omdat de afweer nog onvoldoende ontwikkeld is om antistoffen aan te maken, bij sommigen misschien een beetje en voor een ander kan het bijdrage aan de groepsimmuniteit. Gewoon een experiment dus om ervaring op te doen. Mocht het nog niet goed werken, dan wordt ik later nog eens gevaccineerd, en als het nodig is nog eens 😊. Elke week wordt er bloed geprikt, een beetje voor mij maar ook buisjes voor onderzoek. Ben wel blij dat er eindelijk duidelijkheid is, nu alleen even de oproep afwachten.

Na het consult nog even bloedprikken, dat is inmiddels routine. Toch knap hoe deze dames kunnen prikken zonder dat je iets voelt, dat is echt een kunst hoor. En daarnaast ook altijd oprecht meelevend met hoe het gaat.

Dan is het al bijna tijd voor de PET-CT scan. Ook dit is inmiddels vertrouwd. Liter water drinken vooraf, dan infuus met radioactieve stof, driekwartier laten inwerken even plassen en dan een half uurtje de scanner in. Het prikken van het infuus gaat hier toch echt een stuk minder soepel, het doet flink zeer. Vooraf zei de laborant al dat hij hoopte dat ik niet te lang was voor 1 scan of dat het misschien toch in twee delen zou moeten. Deze keer werd in niet lekker ingebakerd in een dekentje maar uiteindelijk ging het prima. Na de scan controleren ze altijd even of de scan gelukt is. Is een formaliteit dus ik kon vast omkleden. Julia had op me gewacht, na school is ze naar Leiden gekomen en daar bijna 3 uur gewacht. Dus ik kon al berichtje sturen dat ik bijna klaar was. Bleek toch dat mijn hoofd niet helemaal op de scan stond dus moest nog even terug. Hoefde niet weer helemaal om te kleden gelukkig. Het zou maar 5 minuten duren, maar verkeerde instelling van het apparaat maakte er 10 van maar volgens de laborant was hierdoor de scan nu super scherp. Ik heb het idee dat ik daar op enig moment nog voordeel van ga hebben.

Tja, en toen was het echt klaar. Op naar de Burger King samen met Julia! Ik heb best een beetje trek😋. Ik bestel lekker want mijn moeder is de sponsor vandaag👍 maar niet te veel want zoals gezegd ben ik gestopt met proppen. De frietjes zijn niet helemaal vers maar de rest is helemaal goed, eindelijk lunch om 15:15.

Als we bijna thuis zijn belt Mariëlle dat Laura voor de deur stond. Laura belt me en ze wacht nog even op me. Ze is een proefrit aan het maken bij mij in de buurt. Als ik thuis ben kan ik hem bewonderen. Een kek wagentje zoals ze vroeger zeiden. En nog veel belangrijker natuurlijk, heel gezellig om elkaar weer even te zien!
Het avondeten gaat moeizaam, het Burger King feestmaal is nog niet voldoende gezakt.

Nog even Julia naar het station gebracht om haar fiets op te halen, dit blog en het blog van afgelopen week schrijven en dan is het klaar voor vandaag. Tenminste, dat dacht ik, want mijn moeder vind de blog natuurlijk niet genoeg die eist ook nog wat persoonlijke uitleg 😉 Dus even via de telefoon een uurtje bijgekletst😊

Het was echt een super gezellig dag!

4 reacties op “Dag 94”

Wat fijn dat het zo goed gaat Mark! En weer zo mooi alles beschreven alsof we er bij waren. Was nog wel benieuwd wat je voor lekkers besteld had bij de Burger King
En ja, de één prikt beter dan de ander dat heb ik vaak ondervonden.
Lief dat je ook nog gezellig een uurtje met je moeder gekletst hebt.
Zo te lezen was het inderdaad een super gezellige dag. En nu staat er ook nog gezellig het weekend voor de deur, weet zeker dat je al uitkijkt naar het ontbijt 😉!
Liefs ons en fijn weekend 🌞

Zeer goed begin Mark, zo begin ik ook altijd! Maar niet zo vroeg natuurlijk.
Mooi dat de zon scheen op deze dag en dat je in het LUMC ook nog Thea zag.
Wat maak je daar toch steeds veel mee ,en al die tijd zonder eten. Ik kan me voorstellen dat jullie ook Julia aan lekker eten toe waren.😀Maar heel fijn dat het goed gaat.👍 en dat je zelfs nog Julia naar het station kon brengen. En het nog op kon brengen …jaja, als ik toen geweten had wat je allemaal al gedaan had. Maar heel gaaf om je te horen, dat was voor mij super gezellig❣️

Vond het ook fijn om je te zien. En je zag er weer beter uit dan de keer ervoor. Dat was wel meer dan een maand geleden. Wanneer krijg je de uitslag van de pet- scan. Daar zijn we natuurlijk allemaal nieuwsgierig naar. Ik heb ook toestemming voor de vaccinaties. Heb de eerste gelijk met de controle gepland. Scheelt weer een extra ritje.

Vond het ook fijn om je te zien. En je zag er weer beter uit dan de keer ervoor. Dat was wel meer dan een maand geleden. Wanneer krijg je de uitslag van de pet- scan. Daar zijn we natuurlijk allemaal nieuwsgierig naar. Ik heb ook toestemming voor de vaccinaties. Heb de eerste gelijk met de controle gepland. Scheelt weer een extra ritje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *