Categorieën
Mark 2.0

Dag 145

Gisteren was het 22:45 echt klaar. Kon mijn ogen niet meer open houden. Ik zakte weg in een hele diepe slaap. Rond 02:30 wordt ik wakker, dit gaat niet goed! Ik lig onder twee dekens (afgelopen dagen steeds 1 maar was net wat frisjes) maar heb het koud. Het lijkt alsof het leven uit me is gelopen. Zal ik op de bel drukken? Ik ga even een plasje doen. Dat gaat eigenlijk wel zonder problemen. Ik kan opstaan zonder flauw te vallen, in de spiegel zie ik dat ik nog gewoon kleur heb, dus ik heb geen interne bloedingen of zo. Maar ik voel me heel raar en heel moe.

De hele nacht verloopt zo een beetje raar. Gistermiddag had ik te veel speeksel en kreeg last van de maag. Vannacht had ik een hele droge mond.

Ik wordt 8:30 wakker gemaakt voor het ontbijt. Ik moet echt van ver komen. Meestal komt eerst de verpleging voor de controles maar het is zondag dus gaat alles wat rustiger aan. Ik neem alleen een kwark/yoghurttje en een kopje thee, hoewel ik geen last heb, toch de maag even ontzien.

De verpleegkundige komt langs om te vragen hoe het gaat. Ik had natuurlijk even moeten bellen vannacht maar ik krijg niet op mijn kop😉 Maar ze vraagt wel heel goed door. Ze onderschat het niet.

De verpleegkundige heeft geen bloedonderzoek op de planning zien staan en gezien de omstandigheden vind ze dat vervelend natuurlijk. Maar even later komt iemand van de prikdienst toch voor de dagelijkse bloedafname, gewoon volgens de planning.

De kwark/yoghurt en het kopje thee gaan naar binnen, maar liefst had ik het laten staan.

Bij de controles is alles okay, maar is de bloeddruk toch wel erg laag..

De rest van de ochtend doe ik dutjes. Vlak voor de lunch komt de Hematoloog van dienst. Frisse vent, heeft niets nieuws te melden, hij geeft aan dat ik hier blijf tot de definitieve uitslag van het biopt. De bloedplaatjes zijn gestegen van 11 gisteren naar 14 vandaag, zonder verdere behandeling dus dat is een goed teken. Verder geen opmerkelijke afwijkingen in het bloedbeeld. Even morgen afwachten. Ik begin me al minder vreemd te voelen, we moeten het gewoon aankijken, er is zo veel gebeurd de afgelopen week, ik ben hier in goede handen. Blijven was de juiste beslissing….

Voor de lunch verval ik in oud gedrag, alleen maar 1 boterham waar ik er voorheen 2 of meer deed. Vanmiddag staat nog appeltaart op de planning😋

Door mijn gebrek aan smaak was het niet zo’n feest meer als in december, maar toch gleed het goed naar binnen.

Na de lunch voel ik me weer normaler maar ben ik wel licht in mijn hoofd en en haal sneller adem. Toch maar even een ECG (hartfilmpje). Volgens de arts is er gelukkig niet veel aan de hand.

Julia is er gezellig de hele middag, ze komt net aan als ik mijn warme appeltaart met slagroom zit te eten. Ja, ja, ik weet het, dit is geen food blog. Maar na het vertrek van Julia is het tijd om de eten😂

Omdat ik heel rustig aan heb gedaan met eten vandaag, gaat de maaltijd er soepel in. Ik begin te begrijpen waarom het eten me minder smaakt dan eerder deze week. Ik lig weer op de afdeling voor stamcel transplantatie, daar gelden hele strikte eisen voor het eten, ik ga automatisch mee in dat regime. Het vlees is echt heeel droog.

Langzaam aan begin ik me weer steeds normaler te voelen maar ben wel echt heel moe en snel licht in mijn hoofd. Zo misschien nog een rondje over de gang, even wat Netflix, en dan lekker op tijd slapen.

2 reacties op “Dag 145”

Nu weer…wat enorm fijn Mark dat je er gebleven bent. Niet niks waar je weer doorheen ging! Gelukkig dat er wel goed mee werd omgegaan. En dat je toch aardig wat hebt gegeten, zelfs die ene boterham was wel heel goed belegd😁
Geweldig fijn dat Julia er weer gezellig was.
En dat het toch wel steeds wat beter ging met je. Enige tijd geleden had je het ook bitter koud, ik hoop dat je er vannacht geen last van zult hebben. En dat je goed kan slapen.
En ook alvast voor morgen weer veel sterkte en liefs en wijsheid natuurlijk, gewenst❣️☀️👍

Wat naar voor je Mark, zeker in de nacht heel vervelend om je zo te voelen!
En vreemd dat je dan toch niet op die bel drukt hè.
Maar wel begrijpelijk, je wilt geen soesa 😉.
Die boterham zag er lekker uit zeg! Tis dat ik al in bed lig haha.
Maar zonder gekheid, ben erg blij dat je nog daar bent joh!
Voor het geval je nog wakker bent, ik hoop op een goeie nacht voor je! Veel liefs 👩‍🦳💤💤💤

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *