Categorieën
Mark 2.0

Dag 165

Vannacht onrustig geslapen maar op de een of andere manier toch wel voldoende. Ik lijk sinds gisteravond mijn energie een beetje terug te krijgen. Vanaf dag 10 na de chemo (morgen) moet de schade door de chemo weer wat minder worden. Bijvoorbeeld de beschadigde slijmvliezen in mijn mond, de misselijkheid en maag problemen, lage bloedwaarden doordat het beenmerg van slag is, etc.. De chemo moet natuurlijk ook de lymfomen aanpakken, waardoor de klachten als hoesten en het vocht in de buik opgelost worden, maar dat proces gaat niet zo snel, dat duurt weken (maanden?).

De vochtbalans is nu de grootste uitdaging, meer vocht betekent meer problemen in de buik (en dit is echt serieus!) maar te weinig vocht geeft ook problemen, dat zagen we donderdag. Er is geen echte oplossing behalve schipperen om een soort van minst negatieve balans te vinden.

Het meest nare is dat ik vreselijk honger begin te krijgen, maar mijn maag nog niet veel aankan. Als de maag echt gaat meewerken, hmmm, dan eet ik het er allemaal zo weer bij😂. Door de chemo zou ook mijn smaak aangetast kunnen worden. Dat is gelukkig nog niet gebeurd, ik heb het idee dat ik steeds meer ga proeven, alleen zoet blijft raar smaken.

Dus tja, we bikkelen maar weer door, met de hoop dat op iets langere termijn de balans weer de goede kant op gaat.

Julia was er weer vandaag. Weer lekker bijgekletst. Vandaag geen blog van haar, ze zit nog na te genieten van de reacties van gisteren dus heeft nog niet voldoende motivatie om al een nieuwe te schrijven😂

Als morgen de bloedwaarden verder zijn gestegen zou ik naar huis mogen. Maar maandag heb ik weer controle dus dat is logistieke waanzin (teveel belasting voor me) dus we zijn het er over eens dat maandag de eerste mogelijkheid wordt. We zullen zien.

Douchen, bloggen, slapen, het bekende avond ritueel eigenlijk, maakt het einde dag. En nog plakje cake eten want heb weer trek!

3 reacties op “Dag 165”

Gelukkig Mark, dat je je toch weer iets beter schijnt te voelen, dat je energie weer iets is toegenomen.
Maar dat je het moeilijk hebt omdat je eetlust ook is toegenomen lijkt mij inderdaad ook heel moeilijk.
Echt mooi dat je nu in alle rust daar kan zijn omdat jullie nu op één lijn zitten.
Ik ben benieuwd hoe het maandag zal gaan, en hoop natuurlijk op het allerbeste voor je.
Leuk, om toch ook weer door jou, wat nieuws over Julia te krijgen😁Eh….🤣ik blijf lezen hè en foto’s kijken maar natuurlijk ook alweer reuze benieuwd naar wat er komen gaat👍😁
Fijne zondag samen, 👍😍❣️☀️

Wat een dilemma’s! Je zou trouwens denken dat ze je wel wat zouden geven om weer aan te sterken. Toegegeven, dat komt niet van de Mac, maar toch, om je weer wat beter te voelen. Dat je trek krijgt is natuurlijk wel 👍 sterkte met alles😘
En Julia; groot gelijk, geniet lekker van je schrijfsucces en de ☀️vandaag. Zeker nu het weer een heel klein beetje beter met je vader gaat❣️

Wat een complex geheel is het lichaam Mark, zeker als de boel weer aangevallen wordt door de chemo!
Teveel vocht, maar toch ook te weinig, ga dat allemaal maar in goeie banen leiden! Wat een strijder ben je steeds weer! En ongelooflijk moedig joh!
Veel respect voor je.
Kunnen ze niet wat voedingstoffen in dat infuus stoppen? Zodat je ook dat honger gevoel wat kwijtgeraakt! Je moet toch op krachten komen om de strijd te leveren! Er zijn toch ook flesjes voeding voor als je chemo krijgt?
Ben erg benieuwd of je dat misschien al krijgt!
Kees kreeg het ook toen hij 6 weken bestraald werd!
Vandaag dus de tiende dag, spannend voor je!
Zet um op hé, morgen weet je weer meer!
En nog even dit: leuk dat Julia genoten heeft van de reacties op haar schrijfkunst!
Hou je haaks Mark, liefs ons 🚻💋💚

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *