Categorieën
Mark 2.0

Dag 167

De nacht was prima, opstaan, ontbijt allemaal prima. Ik neem een licht ontbijt om er straks geen last van te hebben. Alles komt voorbij, de verpleging, de schoonmaak en natuurlijk de zaalarts (mijn favoriete). Met de zaalarts bespreek ik mijn ontslag vandaag, ze is duidelijk, als ik er geen vertrouwen in heb dan hoef ik niet te gaan. Er is voldoende onderliggende ziekte en complicaties om mijn verblijf te rechtvaardigen. Ik mag het zelf bepalen. We laten het afhangen van het gesprek met de Hematoloog. Ze stelt de ontslag papieren pas op als ik terug ben van het gesprek met de Hematoloog.

Ik lunch ook weer niet te zwaar, bouillon voor het vocht, krentenbol voor de energie en de vezels.

Pa is mooi op tijd. Zal je altijd zien, gisteren liepen ze van de verpleging te zeuren, hoe gaat u morgen naar de poli? Wie gaat er met u mee? Gaat u lopen of? Echt in de zin van regel dat. Vandaag vroegen ze of ik een duw taxi nodig had en werd een rolstoel geregeld terwijl ik nu al alles geregeld had, gekmakend! Naar 1 ding heb ik inmiddels geleerd, sla geen hulp af. De duw taxi heeft voorrang bij de lift, kent alle binnendoor wegen etc. Dus pa hoeft even niet te duwen en kan gewoon meelopen.

De Hematoloog is een man van de klok, maar deze keer is hij toch wat later. Het consult begint met: wat komt u doen? Donderdag zei hij nog: zie u maandag. Blijkt dat als je opgenomen bent, de poli afspraken vervallen. Okido, hadden ze me niet verteld. Maar evengoed gaat het consult van start. Status, vervolgafspraken, plannen van de volgende chemo.. De opname van vorige week werd echt veroorzaakt door de chemo, dat is nu duidelijk geworden na alle onderzoeken. De volgende chemo gaat door, maar daarna moeten we evalueren of een derde keer haalbaar is of dat de therapie aangepast moet worden. Het buikvocht blijft een probleem. En dan wordt opeens weer een zwakte in het systeem zichtbaar. De Hematoloog geeft aan dat hij met de nier, darm, lever arts gaat overleggen over dat vocht in de buik (100 punten!) en dat ik donderdag dan misschien plas medicatie krijg. Ik geef aan dat geen arts dat de afgelopen dagen onder toezicht heeft aangedurfd, dus dat ik dat no-way poliklinisch ga doen. Hmmm, ik ben echt shockt. Nu ik er over nadenk, hij ging alleen overleggen, donderdag had ik pas moeten reageren als hij het echt had voorgesteld. Leermoment voor mij..

Van de poli terug naar de afdeling, nu mag pa wel duwen, ik zit in energie bespaar stand, je weet nooit wat er allemaal nog komt.

Mijn favo zaalarts komt met de ontslag papieren en vraagt hoe het ging met het gesprek. Dus ik haal de plas medicatie aan. Dan legt ze uit dat ze uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar het buikvocht (zei heeft het biopt toen aangevraagd en was ook bij de echo geleide afname er van!) en weet heel zeker dat het niet hart of lever gerelateerd is, maar echt lymfe vocht is. Hmmm, ik had toevallig in het weekend wat zitten Googlen en wat ik nu heb lijkt echt wel heel erg op dat het door de lever wordt veroorzaakt, nou ja wellicht zullen we het nooit weten.

Nog even de laatste spulletjes inpakken en dan wordt ik door een leerling verpleegkundige naar de uitgang gereden in een hele luxe rolstoel.

Thuis klets ik nog heel even na met pa maar ik voel dat ik nu echt moet gaan liggen en moet gaan drinken.

Het avondeten is restjes maar ik heb nog mijn favoriete diepvries kant en klaar maaltijd. Lekker vet lekker onverantwoord, daar heb ik zin in. Mariëlle maakt hem klaar voor me, ohhhhhh ik heb echt genoten! Wat was dat lekker! Ik beheers me en eet niet mijn bord leeg, maar er blijft niet heel veel over.

De maaltijd zakt goed, niet misselijk, geen zere maag, geen zuur.. helemaal goed!

Ik moet wel nog wat drinken dus tijdens het schrijven van dit blog zit ik lekker snack zoutjes te eten en mijn flesje drinken zo veel mogelijk leeg te drinken. Als het flesje leeg is heb ik mijn drinkdoel voor vandaag wel gehaald.

Wouter komt uit zijn werk en we kletsen even bij. Hij zit nu echt in de afronding van zijn opleiding, woensdag het laatste examen en dat moet echt goed gaan, nog twee werkstukken afronden en inleveren en dan is het diploma in zicht. We bespreken zijn planning voor de komende dagen, helemaal prima. Misschien dat Wouter eind deze week thuis een McD Egg McMuffin voor me gaat maken, hij heeft er gewerkt dus weet hoe het moet. Eerst hou ik de boot af (waarom eigenlijk, wat een onzin!) maar hoe langer hij uitlegt hoe hij het gaat maken hoe meer zin ik er in krijg😋 Snel door met de zoutjes😂

Tijd om te gaan slapen in mijn eigen bedje🥱 Ja, ben toch wel blij weer thuis te zijn.

3 reacties op “Dag 167”

Wat een goed begin Mark van deze dag, o.a. de ruimte die je kreeg van de zaalarts.
En dat geregel voor je, weer extra drukte op je bordje maar zo ging het in ieder geval goed en de duw taxi was dus wel een succes.
Fijn dat het naar huis willen gaan door kon gaan, en dat je je nu echt weer wat beter voelt. Ik heb zitten genieten van jouw eten… eh ik bedoel dat je genoot en het ook goed beviel, heerlijk!!!
En uitkijkend naar wat Wouter voor je gaat maken fijn dat het je nu al goed doet . En…ik ben er ook heel benieuwd naar, en denk aan de volgende vakantie die komen gaat. In de vorige kwam Julia ons verwennend opzoeken.
Heel blij voor je/jullie dat je weer thuis bent, en geniet ze samen weer met heel veel👍❣️☀️

Wat moet je toch mondig zijn als patiënt en toch ook weer afgaan op de deskundigheid van artsen en verpleging. En je moet ze te vriend houden want je bent ook nog eens erg afhankelijk. Het consult lijkt me best intens geweest! Gelukkig had je nu steeds je favozaalarts en werkte de verpleging toen het er op aankwam mee. En een leermoment voor ons allen: sla hulp niet te snel af😉
Fijn dat je weer aan eten denkt Mark, en weer geniet van het thuiszijn. Wouter aandacht kon geven: hij succes gewenst!
Sterk maar lekker aan thuis😘

Was wel een inspannende dag voor je Mark!
Je bent onderhand een specialist geworden in hoe om te gaan met doktoren en verpleging enz! En zeker leer je er steeds iets bij!
Geniet maar lekker van alle goeie dingen thuis en de lieve mensen om je heen!
Donderdag is nog even weg.
Wens Wouter succes van ons hè!
Spannend voor jullie allemaal en fijn dat je thuis bent en hem kan steunen.
Hou je haaks en liefs ons 🚻💋💚

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *